A hét játékosa: Rasmus Kulmala

2021.10.07. 16:00 |

Az FTC-Telekom mindkét meccsét megnyerte a legutóbbi játékhéten, a címvédő Csíkszereda ellen gólt sem kapott. A Győr ellen kétszer, a csúcsrangadón háromszor volt eredményes a fin csatár, Rasmus Kulmala, aki tartja kirobbanó formáját és a hét legjobbja lett.

Rasmus Kulmala 1994-ben született a finnországi Alastaróban. A Rockets, majd a TPS csapatában játszott utánpótlásszinten. Utóbbi együttesben mutatkozott be a felnőttek között a 2011-2012-es idényben. A második ligás TUTO vette kölcsön, majd igazolta is le, és eredményesen is teljesített. 2016 nyarán légiósnak állt, előbb a fehérorosz Szoligorszk, majd a lengyel Orlik Opole játékosa volt. Egy évvel később a DVTK Jegesmedvék csapott le rá, és 38 alapszakaszmeccsen 38 pontot gyűjtött első idényében az Erste Ligában. A miskolciakkal a szlovák bajnokságban is termelte a pontokat, 42-ig jutott. 2019-ben az akkor bajnoki címvédő FTC szerződtette, és a keret második legeredményesebb játékosaként kulcsszerepe volt az újabb Erste Liga-elsőségben, valamint a kupagyőzelemben. A legutóbbi szezonban 16+28 volt a mutatója, és az új ligaévet is remekül kezdte, 10 találatával vezeti a góllövőlistát.

Végigjárta a finn korosztályos válogatottakat. Az U18-asokkal szerepelt vb-n, valamint EYOF-on is, 2014-ben pedig aranyérmet szerzett a juniorok vb-jén, 1+3 ponttal vette ki a részét a sikerből.

Az FTC nagyszerűen kezdte a szezont. Mi a sikeres rajt titka?

Ez a mindennap elvégzett munkának köszönhető. Kemény volt az előző idény, úgy vélem, utána mindenki komolyan végigdolgozta a nyarat, és az volt a fejünkben, hogy próbáljunk meg idén jobbak lenni.

A Csíkszereda elleni meccsen mi kellett a győzelemhez?

A kapusunk, G. (Arany Gergely) nagyszerűen védett, magabiztosságot adott nekünk a meccs kezdetétől. Mindenki remekül játszott, követtük a megbeszélt taktikát.

Az UTE és a Csíkszereda ellen is magabiztos sikert ért el a Fradi. Ez a két meccs már szinte erődemonstráció volt?

Természetesen mindig örülünk egy győzelemnek, de most csak előre szabad tekintenünk, mindig a következő meccsre fókuszálni, kizárólag így lehetünk sikeresek.

Majdnem minden meccsen gólt szereztél. Hogy tudtál ilyen gyorsan összeszokni az új sortársakkal, Fowlie-val vagy Tamminennel?

Remek társakkal játszom együtt, ez pedig megkönnyíti a dolgomat. Sokat beszélgetünk a játékról, és mindig megpróbálunk javulni, fejlődni.

Mit vársz a következő két meccstől, a DEAC és a DVTK ellenitől?

Két kemény csapattal találkozunk. Alaposan fel kell készülnünk és ugyanúgy kell teljesítenünk, ahogy mostanában, ha győzni akarunk ellenük is.

Mit gondolsz a liga és a többi csapat erősségéről?

Még nem játszottunk mindenki ellen, de úgy érzem, a bajnokság évről évre egyre erősebb.

Mik a céljaid erre az idényre?

Személyes célokat nem tűztem ki. A lehető legjobban szeretnék teljesíteni és segíteni a csapatomat minden egyes nap.

Ötödik éve játszol Magyarországon. Ez már a második otthonod?

Igen, mondhatjuk ezt. Szeretek itt élni, boldog vagyok Magyarországon.