A hét játékosa: Philippe Cornet

2023.12.01. 09:30 |

Igen hamar berobbant az Erste Ligába a kanadai támadó, az előző játékhéten két góllal és hét gólpasszal jelentkezett a Corona Brassóban, ez a hét játékosa címet eredményezte számára.

Bár kicsit hektikusan szerepel a Corona Brassó ebben az idényben, a mostani négymeccses túrája nem sikerült rosszul, bár kétségtelen, hogy a Ferencváros elleni 7-1-es vereség árnyalja az összképet.

Alig két hete jelentette be a Brassó a 33 éves Philippe Cornet érkezését, a kanadai támadó már jó ideje Európában jégkorongozik. A 2015-16-os idényben szerződött Stavangerbe, a norvég bajnokság után Finnországban és Németországban dolgozott (norvég és finn bajnok is volt), az előző idényben a Bayreuth Tigers alkalmazásában állt. Annak idején 5/133-asként draftolták az NHL-ben.

Az, hogy jó igazolás volt, rögtön az első héten bizonyította, egyből 2+2-vel zárt a Brassó magyarországi túrájának első mérkőzésén, amelyet 7-3-ra nyert meg a DVTK Jegesmedvék ellen. A Debrecen ellen is kiosztott két asszisztot, majd az UTE ellen megnyert 6-2-es meccsen már három gólpasszal rukkoljon elő, nem kérdés, hogy igen jól érzik egymást Radim Valchar-zsal.

„Az Újpest elleni meccs különösen jól sikerült, ráadásul egy egykori csapattársam, Travis Ewanyk ellen is játszottam, ez különleges élmény volt, hiszen jó barátok vagyunk. Nagyon erős sortársaim vannak, az első meccstől kezdve jó közöttünk a kémia. Három különféle játékosról van szó, de nagyon jól kiegészítjük egymást” – fogalmazott Philippe Cornet, aki szinte azonnal útnak indult új csapatával megérkezése után.

„Jól érzem magam Brassóban, nagyjából tényleg csak egy hetet töltöttem a városban, mielőtt elindultunk a magyarországi túrára. Nem igazán volt időm felfedezni, belakni a környéket, mindenesetre eddig minden oké. Hosszú volt ez a túra, négy meccs nem egyszerű feladat kezdésnek, de ezzel párhuzamosan nagyon jó volt úton lenni a többiekkel, és mindenkit egy kicsit jobban megismerni. Volt egy kis szabadidőnk is Budapesten, nagyszerű város, bolyongtunk egy kicsit a városban. Nem ismertem korábban Dave-et, az edzőnket, csak egyszer beszéltünk telefonon, mielőtt idekerültem. A szintén kanadai Pichével viszont beszéltünk egy jót, ő kicsit képbe helyezett engem azzal kapcsolatban, mi vár rám. A ligáról szinte semmit nem tudtam, menetközben ismerkedem majd meg a körülményekkel. Nem igazán támasztottam magammal szemben elvárásokat, egyszerűen pozitív hatást szeretnék gyakorolni a csapatra, ez a célom” – tette hozzá a kanadai légiós, aki legnagyobb erősségének azt tartja, hogy az átlagnál talán jobb a kétirányú játéka, offenzíven hokizik, mindeközben felelősségteljesen koncentrál a védekezésre is.

„Ez a kilencedik szezonom Európában, különböző bajnokságokban szerepeltem, más és más országokban. Minden bajnokságnak megvan a saját stílusa, atmoszférája, és minden országnak megvan a saját hokikultúrája is. Nagyon jó érzés megtapasztalni ezeket, újabb helyeket felfedezni és megismerni az ottani játékstílust és életstílust” – mondta Cornet, aki barátnőjével, Helmivel érkezett Brassóba.

„Mindig jó, ha van az embernek társasága, különösen akkor, ha egy új városba, egy új országba érkezik.”

A Corona Brassó jelenleg az ötödik helyen áll a tabellán, kettő pont a lemaradása a címvédő Gyergyó mögött.