A hét játékosa: Pavlo Boriszenko

2023.01.12. 11:58 |

A Corona Brassó csapata három sikerrel zárta az előző hetet, a DVTK, a BJA és a FEHA19 ellen is magabiztosan nyert. A csapat hátvédje, Pavlo Boriszenko három gólt szerzett, hármat előkészített, emellett +10-es +/- mutatóval zárt, így a játékhét legjobbja lett a ligában.

Pavlo Boriszenko 1987-ben született Csernyihivben. A HK Kijevben mutatkozott be az ukrán ligában, majd a tengerentúlon folytatta három évig. Visszatérve szerepelt az orosz második ligában, a fehérorosz és a lett bajnokságban, majd 2009-től 2014-ig hazájában játszott. Romániába szerződött, a Steaua és a Progym után lett a Brassó játékosa 2018-ban, és akkor mutatkozott be az Erste Ligában is. Legjobb idénye a 2019-2020-as volt, akkor 38 pontot szerzett 42 meccsen, egy évvel később döntős volt a csapattal, de a Csíkszereda bizonyult jobbnak.

Volt ukrán utánpótlás-válogatott, majd megkapta a román állampolgárságot, és két vb-n is játszott román színekben. 

A Brassó megnyerte a legutóbbi három mérkőzését. Mi volt a siker kulcsa?

A csapat védekezése megbízható és szilárd volt, támadásban pedig magabiztos és kellően agresszív. A kapusunk is remekül teljesített mindegyik meccsen.

Korábban egy gólod volt, most viszont egy hét alatt háromszor is betaláltál. Te lettél a titkos fegyver?

Nincs szó titkos fegyverről, a jó csapatmunka és egy kis szerencse kellett a góljaimhoz.

Mik az erősségei a mostani Brassónak?

Odaadóan játszunk a jégen és teljesen betartjuk az edzői utasításokat. Az majd a szezon végén kiderül, hogy ez mire lesz elég.

Hogy látod az idei szezonban az erőviszonyokat?

Érdekesen alakul az idény, nagyon szoros a mezőny, közel vannak egymáshoz a csapatok. Minden meccs érdekes, nincsenek könnyű ellenfelek.

Ez már az ötödik szezonod az Erste Ligában. Mennyit változott a bajnokság az évek alatt?

A liga vezetése és a szponzorok sok munkát végeztek és jó dolgokat csináltak, hogy a bajnokságot még jobb és profibb szintre emeljék. Azt kívánom, hogy évről évre fejlődjön a liga továbbra is.

Mit vársz a következő három mérkőzéstől?

Szeretnénk folytatni a győzelmi sorozatot, a lehető legtöbb meccset megnyerni a szezonban.