A hét játékosa: Pavel Vorobjov

2019.11.06. 08:00 |

Mindkét mérkőzését megnyerte az előző játékhéten a Gyergyó, legyőzve a listavezető Csíkszeredát is. A rutinos orosz csatár, Pavel Vorobjov két góllal és három assziszttal segítette csapatát, így ő lett a hét legjobbja.

Pavel Vorobjov 1982-ben született, orosz és kazahsztáni állampolgár is. Karaganda városában kezdett jégkorongozni. 14 évesen már bemutatkozott a felnőttek közt az orosz harmadik ligában, három évvel később pedig az élvonalban szerepelt.  U18-as vb-ezüstérmes volt, a tornán a legtöbb gólpasszt adva. 2003-ban az NHL-be került, a Chicago szerződtette. Összesen 57 meccsen szerepelt a topligában. A KHL-ban 206-szor lépett jégre.  Játszott a brit bajnokságban is, majd 2018 nyarán igazolt a Gyergyóhoz. Első idényében 1-es pont/meccs átlagot hozott össze az Erste Ligában.

A Gyergyó megnyerte a legutóbbi két mérkőzését. Mi volt a sikerek kulcsa?

Néhány hete új edző érkezett, és időbe telt, amíg mindenki megértette az elvárásait, hogy mit szeretne látni tőlünk, hogyan kellene játszanunk. Lassan kezdjük már megérteni ezt, így pedig az eredmények is jönnek. Természetesen még sok mindenen dolgoznunk kell, de van, aminek már megvan a gyümölcse.

Neked is jöttek a pontok az utóbbi meccseken. Min kellett változtatni, hogy újra rátalálj a formádra?

Semmi különös nem történt, mindig próbálom a legjobb játékomat nyújtani. Ez most eredményre vezetett, de még sok helyzetben több kell. Az új edző érkezése önbizalmat adott, érzelmeket szabadított fel. Nagyon jó vele együtt dolgozni.

Sikerült Csíkszeredában győzni. Hogy tetszett a hangulat a derbin?

Igazán őrületes volt. Mindig jó olyan meccsen játszani, amikor mindkét csapat szurkolói kiváló hangulatot teremtenek. Ez most hihetetlen volt.

Hogyan sikerült alkalmazkodni az új edző, Malcolm Cameron stílusához ilyen gyorsan?

Minden rendben ment, a srácok figyelnek rá, nyitottak, hogy új dolgokat tanuljanak. Ez általában időbe telik, semmi sem akkor megy végbe, amikor akarod.

Jól ismered az észak-amerikai stílust. Emiatt könnyebb egy kanadai edzővel dolgozni?

Könnyen megértjük egymást és igen, segíti a munkát az is, hogy játszottam Észak-Amerikában.

Hogy látod az esélyeket az Erste Ligában?

Szerintem jó esélyünk van harcban lenni a bajnoki címért. Jó csapatunk van, erős a keret, a játékosok minden nap tanulnak. Optimistán tekintek a jövőbe.

Mik a céljaid erre a szezonra?

Jussunk be a rájátszásba és utána haladjunk lépésről lépésre előre. Más nem lehet a cél, csakis a végső győzelem. Múlt szezonban megmutattuk, hogy sokra vagyunk képesek.