A hét játékosa: Odnoga Mátyás

2017.12.08. 02:22 |

Sorozatban a második alkalommal kerül ki a remekül menetelő Dunaújvárosi Acélbikák együtteséből A hét játékosa az Erste Ligában. A választás ezúttal Odnoga Mátyásra esett, aki összesen három góllal és egy assziszttal segítette csapatát a két erdélyi győzelemhez.

Odnoga Mátyás Győrben született 1995-ben, és az ETO HC-ben kezdett el jégkorongozni. Később az MTK-hoz és a Debrecenhez került, ahol végigjárta a ranglétrát. A MOL Ligában 2014-2015-ben mutatkozott be a debreceni színekben, majd egy évvel később Dunaújvárosba igazolt. Az első két idényben nyolc, majd hat ponttal zárt, de a támadó ebben a szezonban szárnyal, 19 találkozón 11 gól és hat assziszt a mérlege.

Többgólos győzelmekkel tértetek haza Erdélyből. Mi volt a siker kulcsa?

Az előző túrán nem szereztünk pontot, ezért a másodikra úgy készültünk, hogy minél több pontot gyűjtsünk. Mindkettő szoros meccs volt, kiélezetett küzdelemmel, szerencsére mindkettő jó irányba dőlt el.

Milyen a hangulat a csapaton belül? Miben más, mint a korábbiakban?

A szezon elején azt hittem, hogy akadhatnak gondok, mert nem mindenki beszél jól angolul, de jól kijövünk egymással, nincsen széthúzás a fiatalok és az idősebbek, vagy a légiósok és a magyarok között. Csapatépítőkön is részt vettünk.

Neked is jól megy a játék. Mondhatjuk, hogy most nőttél fel a liga szintjéhez?

Igen, felnőttem hozzá, és sokat segít, hogy megkapom a bizalmat a szezon elejétől kezdve. A meccs végén döntetlen állásnál is végig megyek. Sokat segít az, ha érzem, hogy az edző bízik bennem, fel mer küldeni – ez nem volt mindig így korábban.

Siló Arnolddal és Németh Péterrel játszol egy sorban. Mennyire értitek meg egymást jól?

Főleg Arnival van meg az összeszokottság, már a felkészülési meccseken is együtt játszottunk. Megvan a kémia, jól megy együtt a játék. A jégen kívül is jó barátok vagyunk.

Győri nevelés vagy. Kevesen érkeztetek Győrből, de akik igen, azok stabil karriert futottak be. Mennyit jelent, hogy a győri hokit tudod képviselni?

Sokat jelent, hogy Győrből származom, mindig kijavítom, hogy nem dunaújvárosi, hanem győri nevelés vagyok. Nem vagyunk sokan. Nyáron együtt edzünk Bartalis Istivel, valamint Horváth Bálinttal, aki az unokatestvérem.

Ha lesz majd győri csapat, hazaigazolnál?

Ha minden adott lenne, akkor igen, de egyelőre Dunaújvárosban képzelem el a jövőmet.