A hét játékosa: Nemes Benjámin

2018.10.11. 08:00 |

Az Erste Liga előző játékhete több meglepő eredményt is hozott, ami azt mutatja, hogy kiegyenlített szezon. Az UTE két győzelmében fontos szerepet játszott Nemes Benjámin, aki kiegyensúlyozottan teljesített, és büntetésekkel sem hozta nehéz helyzetbe a csapatát, így ő lett A hét játékosa.

Az UTE győzött a Vienna Capitals ellen, majd a DEAC elleni hétfő esti rangadót is megnyerte nagy csatában a legutóbbi játékhéten. A két találkozón Nemes Benjámin összesen négy pontot szerzett, így már hat gólnál és három asszisztnál jár idén.

A budapesti születésű csatár a MAC-ban nevelkedett, majd a Budapest Starsban folytatta, ahonnan Szlovákiába igazolt. Ezt követően 2009-től 2012-ig három évet Svédországban, a Djurgardensnél töltött, ahol csapattársa volt a jelenlegi NHL-játékos Mika Zibanejad, Fredrik Claesson, Erik Gustafsson és Pontus Åberg. Visszatért Budapestre, és egy idényt az orosz juniorligában, az MHL-ben szerepelt a Patriots színeiben Vay Ádám, Csányi Karol, Fekti Ádám és Hardi Richárd társaságában. Nemes két évet a Fehérvár AV19-ben töltött az EBEL-ben, majd 2015 nyarán igazolt Újpestre.

Az U18-as és az U20-as válogatottban játszott világbajnokságon, míg a felnőttek között a 2013-2014-es idényben mutatkozott be a nemzeti csapatban. Összesen 9-szeres válogatott.

Hatból hat pontot szereztetek az elmúlt két meccsen. Mi volt a siker kulcsa?

Fontos volt, hogy előtte jött egy kisebb pihenőnk, ami alatt rendezni tudtuk a sorokat. Egész héten kevés hátvéddel edzettünk. Szükségünk volt erre a kis plusz időre.

Kevés változás történt a csapatnál a nyáron. Milyen most a hangulat?

Sokkal jobb, mint korábban. Úgy nézünk ki, mint egy csapat, nem egyéni karaktereknek az összessége. Most úgy érződik, hogy mindenki egy irányba próbál húzni.

Már nem vagy fiatal, de még veterán sem. Hol látod magad az Erste Liga mezőnyében?

25 évesen azért még fiatalnak érzem magam, és tudom, hogy van még mit tanulnom.

Fiatalon három évet töltöttél Svédországban. Mit tanultál akkor, ami kellett a fejlődésedhez?

A fizikális edzésben és felkészülésben óriási a különbség a hazaihoz képest. 16 évesen mentem ki, akkor kezdtünk el a konditeremben dolgozni. Ahogy vége volt a szezonnak március elején, április elsején már kezdtük a felkészülést az új idényre. Ez volt a legnagyobb különbség.

Mi az Újpest célja idén?

Mindenkinek az a cél lebeg a szeme előtt, hogy megnyerjük a bajnokságot. Velünk együtt hat csapatnál ez a cél idén, szóval nem lesz könnyű dolgunk, de csak úgy lehet hozzáállni, hogy nyerni akarunk.

S melyek az egyéni céljaid?

Szeretném, hogy továbbra is jól menjen a játék, és előrelépjek a csapaton belül is, minél többet játsszak, emberelőnyben és -hátrányban is sokat legyek a jégen. Jó lenne, ha a válogatottban is újra lehetőséget kapnék.