A hét játékosa: Nagy Gergő

2019.09.18. 08:00 |

A címvédő FTC-Telekom két győzelemmel kezdte az Erste Liga új idényét. A Gyergyó és az UTE ellen Nagy Gergő négy gólt és egy asszisztot ért el, ráadásul a derbit az ő hosszabbításban szerzett találata döntötte el, így ő lett A hét játékosa.

Nagy Gergő tavaly is volt már a hét játékosa az Erste Liga alapszakaszában és a rájátszásban is. A Biggie becenevű csatár a sportág egyik fellegvárában, Dunaújvárosban született 1989-ben. Több olyan játékossal együtt nőtt fel, akikkel később a válogatottban is szerepelt, így mások mellett Mestyán Istvánnal, a Hetényi testvérekkel, Benk Andrással, Magosi Bálinttal és Pozsgai Tamással. Később Fehérvárra igazolt, ahol bemutatkozott a felnőttek között. Egy szezont a Red Bull Salzburg utánpótlásában töltött. Visszatért Fehérvárra 2008-ban, és az EBEL-csapat stabil tagjává vált. 2012-ben Miskolcra igazolt, majd a Nové Zámykban is szerepelt, mielőtt Észak-Amerika felé vette volna az irányt. Két szezont töltött a tengerentúlon, és játszott a CHL-ben, az ECHL-ben és az AHL-ben is. 2015-ben hazatért és újra a Fehérvár játékosa lett, majd a MAC-hoz igazolt egy évvel később. 2017 őszén, szezon közben ismét Amerikába költözött, a Quad Cityvel az ECHL-ben játszott. Tavaly nyáron elfogadta az FTC ajánlatát és a csapat kapitánya lett, és az idény végén bajnoki címet ünnepelhetett.

A válogatottat U18-as és U20-as szinten is képviselte, a felnőttek között pedig hat világbajnokságon szerepelt, ezek közül kettő is A csoportos volt.

Címvédőként két győzelemmel kezdtétek a bajnokságot. Minden megfelelően halad?

Természetesen szerettük volna jól kezdeni a bajnokságot, és örülünk, hogy sikerült az első két meccset megnyerni. Ezzel együtt még nem tartunk ott, ahol ideális esetben majd márciusban remélhetőleg fogunk, de ahogy megyünk bele a szezonba, bízunk abban, hogy egyre jobb lesz a játék képe is. A lényeg, hogy nyertünk, és így várhatjuk a Vasas elleni szerdai találkozót.

Most hány százalékosnak érzed a csapat játékát?

Nem tudom pontosan meghatározni, de még vannak olyan elemek az egész játékunkban, amelyeket csiszolni kell. Dolgozunk rajtuk, és bízunk benne, hogy egyre jobbak lesznek.

Ráadásul két erős riválist sikerült legyőzni, és az UTE elleni derbit hosszabbításban, nagy fordulatok után nyertétek meg. Így még értékesebb a siker?

Nyilván plusz tudunk erőt meríteni abból, hogy fordulatos meccsen, kapuslehozatal után sikerült egyenlítenünk és hosszabbításban tudtuk az emberelőnyt kihasználni. Ez biztosan komoly erőket szabadíthat fel a csapatból, és építkezhetünk abból, hogy ilyen jó és fordulatos találkozót képesek voltunk a magunkra javára fordítani.

A győztes gólra hogy emlékszel vissza?

Anssi jó passzt adott a két korim közé, igyekeztem minél gyorsabban ellőni - szerencsére bement.

Mindkét összecsapást jól kezdte az FTC. Ez az új fegyver?

Minden csapat szeretne jól kezdeni. Örülünk, hogy így sikerült, de annak nem, hogy utána rosszul folytattuk. A Gyergyó ellen elkényelmesedtünk, az Újpestet pedig a második harmadban magunkra engedtük. Ezen változtatni kell. Össze kell raknunk egy egész meccset, 60 percet, hogy tovább sikeresek legyünk.

Vannak új sorösszetételek, az egyik új szerzeménnyel, Rasmus Kulmalával kerültél össze. Hogy alakul a kémia?

Jó hokisokat igazoltunk, akik sikeresen beilleszkedtek. Ráadásul kó karakterű játékosokról van szó, és sikerült őket a kirakósba beleilleszteni. Rasmus fontos a számunkra, örülünk, hogy minket választott. Élmény nézni a játékát, jó vele egy sorban játszani.

Csapatkapitányként könnyebb dolgod van, hogy megvannak az alapok, és nyáron csak hat új ember érkezett?

Olyanok jöttek, akik könnyen beilleszkedtek. Németh Attila játszott már a Fradiban, a többiek sem ismeretlenek, többen játszottak már együtt máshol. Sikerült beilleszkedniük. Próbáljuk minél magasabb szintre emelni a csapatkohéziót, ebben mindenki partner. Reméljük, hogy ezt fent tudjuk tartani az egész szezonban.

A második hetet a Vasas ellen indítja a csapat, aztán a Titánok és a Brassó következik. Mit vársz?

Most csak a Vasassal foglalkozunk. Egy agresszív, jól védekező, fiatal, lendületes csapat egy jó edzővel. Felkészülünk alaposan, minden tudásunkra és maximális koncentrációra lesz szükség a 3 pontért.

Az első néhány meccs igazolta, hogy kiegyenlített lesz a szezon?

Egyelőre nem boncolgatnám az esélyeket. Egy-két teljes körnek le kell mennie, hogy realizálódjanak az erőviszonyok. Korai bármit mondani. Mi csak magunkkal foglalkozunk és a szerdai Vasas elleni meccsel.