A hét játékosa: Michal Satek

2020.01.08. 08:00 |

A Hokiklub Budapest két legutóbbi mérkőzését nagy különbséggel nyerte meg az Erste Ligában. A két találkozón két góllal és öt assziszttal vette ki a részét a sikerekből Michal Satek, így ő lett a hét legjobbja.

Michal Satek 1986-ban született a szlovákiai Szakolcán. A helyi csapatban nevelkedett, és 2005-2006-ban a Skalica mezében be is mutatkozott a szlovák élvonalban. Később a Nitra együttesében is szerepelt, de visszatért szülővárosába. 2014-ben aztán elfogadta a Csíkszereda ajánlatát, de a szezont a Gyergyóban fejezte be. 2015-ben a brit bajnokságba került, itt két idény alatt három csapatban játszott. Innen a Kazah Ertis Pavlodar következett, de szezon közben a lengyel Orlik Opole-hoz került. 2018 nyarán visszatért a magyar bajnokságba, a Hokiklub Budapest játékosa lett. Az első idényben 43 meccsen 44 pontot szerzett, idén pedig 29-nél tart.

A legutóbbi két mérkőzést fölényesen nyertétek meg. Mi volt a sikerek kulcsa?

Nagyon örülünk a két győzelemnek. Főleg a második meccsen játszottunk jól, okosan tartottuk a korongot a boton. Mindig ezt mondom a fiúknak, hogy erre figyeljenek.

Előkelő helyen állsz a gólpassz listán. Hogy tetszik ez a szerep, hogy inkább az előkészítésben jeleskedsz?

Nagyon sokat vártam az első gólra idén. Őszintén, nem is tudom, mikor fordult elő velem hasonló. Sok helyzetem akadt, de csak nem akartak bemenni. Így próbáltam inkább helyzetet teremteni a csapattársaimnak. Néha jobban élvezem a gólpasszt, mint a saját találatomat, ahogy az UTE elleni második gól esetében is.

Négy találkozó van hátra az alapszakaszból. Kétszer játszotok a Dunaújvárossal, egyszer a DEAC-cal és a Vasassal. Mivel lennél elégedett?

Remélem, hogy tudjuk folytatni azt, ahogy a legutóbbi két meccsen játszottunk. Meglátjuk, hogy sikerül, minden meccs 0-0-ról indul.

Mit vársz a középszakasztól?

Érdekes és fontos időszak vár ránk. Be akarunk jutni a rájátszásba, ennek megfelelően kell teljesítenünk.

Hogy lehet a csapat teljesítménye kiegyensúlyozott? Miben kellene javulni?

Nincs több idő a kísérletezésre. Maximális erőbedobásra van szükség minden egyes mérkőzésen.

A Hokiklub egy fiatal csapat, a keretben a rutinosak közé tartozol. Hogyan segíted a fiatalokat?

Próbálok például szolgálni nekik a jégen és azon kívül is. És segítem valamennyi játékost, hogy jobbá váljanak, de rajtuk múlik, hogy mit fogadnak meg.

Ez a második szezonod a HKB-ben, de korábban játszottál a Csíkszeredában is. Mennyit változott a magyar liga az évek alatt?

A MAC-cal és a Miskolccal erősebb lenne a liga, ám az érem másik oldala, hogy így több lehetőséghez juthatnak a fiatalok. Ez egy hosszú vita tárgya.