A hét játékosa: Láday Tamás

2019.02.26. 07:30 |

Az előző játékhéten a Fehérvári Titánok mindkét meccsét megnyerte az Erste Liga középszakaszában. A válogatott védő, Láday Tamás egy góllal és két assziszttal segítette csapatát, valamint +3-as mutatóval zárt, így ő lett A hét játékosa.

Láday Tamás Csíkszeredában született, de már fiatalon Magyarországra költözött. Győrben kezdett jégkorongozni, aztán Szombathelyen és Zalaegerszegen folytatta, és így került a Fehérvár akadémiájára. Egy jól sikerült U18-as vb után a WHL-es Spokane Chiefs draftolta, ahol egy idényt töltött, majd a szintén WHL-es Medicine Hat Tigers következett, de szezon közben visszatért Magyarországra. A Fehérvár farmcsapatában a 2015-2016-os idényben debütált a felnőttek között, a következő évben pedig az EBEL-ben is bemutatkozott.

U18-as és U20-as világbajnokságon is szerepelt a magyar válogatottban, a felnőttcsapatban pedig a 2016-2017-es idényben ölthette először magára a címeres mezt. A februári bledi tornán szerezte meg első gólját a válogatottban. 

Menyire segítette a csapatot, hogy az előző héten már nem volt nyomás, hiszen biztos résztvevői voltatok a rájátszásnak?

Ez egyáltalán nem segített, sőt hátráltatott minket. Rendet kellett tennünk a fejekben, nehéz volt már tét nélkül teljesíteni.

Mire kell koncentrálnia a Titánoknak, hogy meglepetést okozzanak a playoffban?

Az a fontos, hogy a saját játékunkat hozzuk és azt erőltessük rá az ellenfélre. Elengedhetetlen lesz a jó kapusteljesítmény. Ha kevés gólon tartjuk az ellenfeleket, mint a középszakaszban, akkor bármire képesek lehetünk.

Mi a legnagyobb különbség az idei csapat és a tavalyi között?

Talán a hozzáállásunkat említeném, tavaly nem feltétlenül voltunk ennyire stabilak fejben, mint az idén.

Miben kell fejlődnöd, hogy stabil EBEL-játékos legyél?

A ligák között a sebesség a legnagyobb különbség, így ha mentálisan és testben is gyorsulni tudnék, mindenképpen jobb esélyem lenne stabil kerettaggá válni.

Milyen érzés volt megszerezni az első gólodat a válogatottban?

Mindig megtiszteltetés a címeres mezt felhúzni, székelyként még jobban igaz ez. Ezek után gólt szerezni pedig csak hab a tortán.