A hét játékosa: Kelin Ainsworth

2018.01.05. 13:15 |

A Fehérvári Titánok csapata egyre jobb eredményeket ér el, az előző játékhéten legyőzte a MAC-ot és az Újpestet is. Kelin Ainsworth mindkét meccsen három pontot szerzett, így ő lett A hét játékosa az Erste Ligában.

Kelin Ainsworth az ontariói Thunder Bay-ben született 1991-ben, és a város csapatában kezdett játszani. 2006-tól két évet a CAHS-ben szereplő Rothesay Netherwood School együttesében töltött, majd következett a Fort William North Stars, amellyel az SIJHL-ben már 22 pontot szerzett. Innen a szintén junior ligás NAHL-es Traverse City North Starshoz vezetett az útja. Előbb 30, majd 47 pont volt a termése, és együttesével mindkét szezonban a rájátszásig jutott.

A Lake Superior State Universityvel is két idényt játszott az NCAA-ban, aztán egy másik egyetemi ligában, a CIS-ben (mostani nevén U Sports) szerepelt a Lakehead Thunderwolves színeiben 2013-tól. Négy idénye közül háromszor legalább 20 pontig jutott. Utolsó szezonja sikerült a legjobban, akkor a rájátszásba is bekerült csapatával, és 30 meccsen 31 pontot gyűjtött, amivel házi pontkirály volt.

A center 2017 nyarán elfogadta a Fehérvári Titánok invitálását. Beilleszkedésével nem volt gond, rögtön az első meccsén asszisztot jegyzett, és már a harmadik körben megszerezte első dupláját a Csíkszereda ellen. Ritka volt az olyan meccs, amelyen ne vállalt volna szerepet legalább egy gólban.

Novemberben sérülés miatt nem játszott, de visszatérve gyorsan felvette a ritmust, és mindegyik meccsen pontot ért el, amelyen játszott. A Fradi és az UTE ellen három-három asszisztot osztott ki, a MAC ellen két gól és egy gólpassz volt a mérlege, de a DVTK elleni egyetlen fehérvári gólban is benne volt. Eddig 22 meccsen 11 gól és 23 assziszt van a neve mellett, utóbbival vezeti a rangsort a ligában.