A hét játékosa: Keegan Dansereau

2019.12.25. 13:44 |
A Dunaújvárosi Acélbikák hét pontot szerzett a legutóbbi játékhéten. A csapat csatára, Keegan Dansereau egyre jobb formába lendül, a két győzelemből összesen négy góllal és öt assziszttal vette ki a részét, így ő lett a hét legjobbja.

Keegan Dansereau 1988 első napján született a kanadai Saskatoonban. A WHL-ben szereplő Calgary Hitmen, majd a Swift Current Broncos együttesében szerepelt, ahol együtt játszott az NHL-es Ryan Getzlaffal, Andrew Ladd-dal és Jesse Dudással. A 2009-2010-es idényt az AHL-ben kezdte a Binghamton Senatorsban, majd az ECHL-es Elmira Jackalshoz került. Egy évvel később Európába költözött, és a svéd ligában játszott, majd visszatért a tengerentúlra a CHL-be.

2012-ben végleg Európába került, és két, Svédországban töltött év után Magyarországot választotta. Miskolcon a Jegesmedvékkel két bajnoki címet ünnepelhetett, majd egy évet Dunaújvárosban játszott, és ekkor volt a legeredményesebb, 71 pontot ért el az alapszakaszban. 2017 nyarán a MAC-ot választotta, amellyel ismét aranyérmes lett az Erste Ligában. Az előző szezonban a szlovák Extraligában szerepelt. 2019 nyarán visszatért Dunaújvárosba, eddig 29 meccsen 38 pontnál tart.

2017 tavaszán megkapta a magyar állampolgárságot, és játszott is a Divízió I/A-s vb-n, két gólt szerezve.

A nemzetközi szünet után a Dunaújváros pontot szerzett azt FTC ellen, majd kétnagy különbségű győzelmet aratott. Mi kellett a sikerekhez?

Mindannyian pihentünk, feltöltődtünk és izgatottan vártuk, hogy újra jégre léphessünk.

A formád egyre jobb és jobb. Mi a legnagyobb oka a mostani remeklésnek?

Csak jól érzem magam és egyre magabiztosabb vagyok. A sorunk nagyon egymásra talált, ez is fontos.

Mely területen kell még a DAB-nak javulnia?

Minden csapat fejlődhet mindenben, ezért dolgozunk minden egyes edzésen és meccsen.

Három éve már szerepeltél Dunaújvárosban? Könnyebb volt beilleszkedni úgy, hogy ismerted a klubot, a várost?

Nagyon jó volt visszatért a DAB-hoz. Kedvelem a szurkolóinkat és a jégpályát is.

2014 óta játszol Magyarországon. Milyen különbségeket látsz a játékban öt év elteltével?

Nem hiszem, hogy nagy különbség van egy játékos szempontjából. A fiatalok viszont több lehetőséget kapnak, hogy bizonyítsák tehetségüket és helyet követeljenek maguknak, valamint egyre jobb és fiatalabb külföldiek érkeznek a ligába.

A DAB keretében is több tehetséges fiatal található. A rutinos játékosok hogyan tudják segíteni, tanítani őket?

Próbálok segíteni nekik, amennyire csak tudom a saját tapasztalataim révén. Mindig is jó kapcsolatra törekedtem a fiatalokkal és igyekeztem segíteni őket.

Kemény sorozat vár a csapatra, az UTE, a DEAC és az FTC lesz az ellenfél a következő héten. Mivel lennél elégedett?

Természetesen mind a három meccset meg akarjuk nyerni, a kilenc pont a cél.

Mennyire különlegesek a karácsony körüli mérkőzések, szeretsz ilyenkor játszani?

Jó a hangulat az ünnepekkor, több néző jön ki a meccsekre, de persze azt is értékelem, amikor kicsit több időnk van, hogy a családdal és a barátokkal töltsük.

Mik a célok a szezon hátralévő részére?

A lehető legjobbat szeretném nyújtani és segíteni a csapatot a minél jobb eredmények elérésében. Minden csapat a bajnoki címet célozza meg, mi is erről álmodunk, és lépésről lépésre haladnánk ennek eléréséhez.