A hét játékosa: Jared VanWormer

2023.01.19. 13:00 |

Ismét a Corona Brassó csapatából került ki a hét játékosa. Az együttes mindhárom mérkőzését megnyerte a múlt héten, a sikerekből pedig három góllal és három assziszttal vette ki a részét az amerikai Jared VanWormer.

Jared VanWormer 1992-ben született a michigani Traverse Cityben. Szülőváros együttesében játszott 20 éves koráig, az NAHL-ben is bemutatkozott. A Ferris State Egyetemre járt, utolsó NCAA-s évében csapatkapitány volt. Innen az ECHL-be vezetett az útja, több klubban is megfordult, és néhány mérkőzésen az AHL-ben is lehetőséget kapott. Legjobb szezonjában 53 meccsen 47 pontot gyűjtött. A csatár 2021-ben költözött át Európába, a Manchester Stormhoz került, 43 pontot szerzett a brit ligában. Tavaly nyáron a Brassó ajánlatát fogadta el. Bőven pont / meccs felett van a mutatója, csapata harmadik legeredményesebbje az Erste Ligában.

Három győzelemmel folytatta a Brassó az elmúlt héten, volt közte nagy fordítás és szoros siker is. Hogyan értékeled a meccseket?

Az előző mérkőzéseken valahogy mindig megtaláltuk az utat a győzelemhez, akár előnyben voltunk, akár hátrányban. Ha kellett, egyszerűsítettük a játékunkat és kihasználtuk az adódó lehetőségeinket. A fizikális játék és a jó időben szerzett gólok vagy bemutatott védések egész hétvégén segítettek minket. Nyugodtak maradtunk, és ez mutatja, hogy a csapatunk mennyire kitartó tud lenni, akkor is ha a meccs elején hátrányba kerülünk. Tetszett, ahogy harcoltunk, küzdöttünk és ahogy a kaput támadtuk.

Remek sorozatban van a csapat, legutóbbi hét meccsét megnyerte. Ez már a csúcsforma?

Közel vagyunk a csúcsformához, de úgy gondolom, hogy a rájátszás előtt még egy szinttel feljebb léphetünk.

Mi ennek a Brassónak a fő erénye?

Nehéz ellenünk játszani és mindkét kapu előtt erősek, kemények vagyunk.

Hogyan jött a brassói lehetőség tavaly nyáron?

Nyáron szerződést ajánlottak nekem, és úgy döntöttem, hogy kipróbálom ezt a lehetőséget. Jól esett a környezetváltozás! Szeretem Brassó városát , a hegyeket, az ételeket és a kultúrát, jó választás volt így visszatekintve. Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek.

Előzőleg a brit ligában játszottál. Mi a fő különbség az Erste Ligával összehasonlítva?

A brit bajnoksággal sok a hasonlóság, talán a keret mélységében van különbség. Összességében tetszik az Erste Liga színvonala, nagy a verseny és kiegyenlített a mezőny.

Az egyetemen és az AHL-ben több későbbi NHL-essel játszottál együtt. Ki volt a legjobb csapattárs és a legkeményebb ellenfél?

A legjobb Gerald Mayhew volt, vele a Ferris State Egyetemen játszottam egy sorban. Ő egy igazi gólvágó. Az AHL legjobbjának választották 2020-ban. Több csapatban szerepelt az NHL-ben, most a Florida Panthershez tartozik. A legkeményebb pedig Jacob Doty volt, vele és ellene is játszottam. Nehéz ellenfél, a fizikális hokit részesíti előnyben, de a jégen kívül nagyszerű ember. Most az LA Kingsszel áll szerződésben.