A hét játékosa: Jack Walker

2021.12.30. 10:00 |

A nemzetközi szünet után a DVTK Jegesmedvék hat pontot gyűjtöttek három meccsen, legyőzve a Győrt és a Titánokat is. A miskolci csapatot két góllal és négy assziszttal segítette az amerikai csatár, Jack Walker, aki a játékhét legjobbja lett.

Jack Walker 1996-ban született a minnesotai Edinában. A helyi együttes után a legmagasabb szintű kanadai juniorligában játszott öt szezonon keresztül a Victoria Royals színeiben. Teljesítményére felfigyeltek az NHL-ből is, a 2016-os drafton a Toronto Maple Leafs szerezte meg a játékjogát a hatodik körben. A 2017-2018-as idényben bemutatkozott a második legerősebb észak-amerikai ligában, az AHL-ben az Iowa Wild csapatában, de a szezon nagy részét az ECHL-es Rapid Cityben töltötte. 2018-ban jött át először Európába, a dán Aalborghoz írt alá. Év közben visszatért az ECHL-be, játszott a Utah és a Kansas City színeiben, majd a 2019-2020-as idény közben ismét a dán bajnokság következett, ezúttal az Odense, ahol eredményesen játszott. 2020 nyarán a svájci másodosztályú Langenthalhoz került, de aztán újra év közben váltott, és fogadta el a DVTK Jegesmedvék ajánlatát. A szlovák ligában 13 meccsen 14 ponttal segítette a miskolciakat. Maradt az Erste Ligába visszatérő együttesben, és eddig 24 meccsen nyolc gólt szerzett, 12-t előkészített. Két testvére is jégkorongozó, Ben két európai szezon után már visszavonult, a 22 éves Samuel még az NCAA-ben szerepel.

A csapat megnyerte a legutóbbi két meccsét. Hogyan értékeled ezeket a találkozókat?

Az utóbbi néhány mérkőzésen olyan csapatokkal találkoztunk, amelyek közel vannak hozzánk a tabellán, és amelyekkel később is összekerülhetünk. Ez egy jó teszt volt a számunkra, és kicsit önbizalomnövelő is, hogy láthatjuk, mennyire versenyképesek lehetük, ha a megfelelő módon játszunk. Nagy elismerés illeti a csapaton belüli vezetői csoportot, hogy vissza tudta hozni a pozitív hangulatot az öltözőbe.

A DEAC ellen is szoros meccset játszottatok. Akkor mi hiányzott a pontszerzéshez?

Magunknak tettük nehézzé a meccset a két korai góllal, de karaktert mutattunk azzal, hogy visszajöttünk a második harmadban. A jó csapatok tudják megtalálni ezt az állandóságot egy egész meccsre, és remélem, hogy ezt a tapasztalatot tudjuk magunkkal vinni.

Tokaji Viktor azt mondta a legutóbbi találkozó után, hogy már nem a tökéletes helyzeteket keresitek, sokkal gólra törőbb lett a játék. Egyetértesz ezzel, ez a legnagyobb változás a korábbi időszakhoz képest?

Az, hogy valamelyest leegyszerűsítettük a játékot, valóban segít több helyzetet kialakítani. Ennek része az is, hogy nem szabad agyalni annyit, vagy elbizonytalanodni, hanem magabiztosnak kell lennie, bármelyik játékot választjuk.

Mit gondolsz a szezon eddigi részéről?

Hosszú utat tettünk meg csapatként. Néha frusztráló veszíteni, de ezek a hullámvölgyek hoznak minket össze, és izgatottan figyelem, még mennyit fejlődhetünk a szezon második felében.

Sok fiatal van a keretben. Hogy tudod őket segíteni?

Jó, hogy fiatal csapatunk van, tele olyan játékossal, aki mindennap fejlődni akar. Ebben a szezonban, amikor szükséges, én is próbálok hangosabb lenni az öltözőben, mint korábban. Emellett igyekszem az edzéseken is emelni a tempót, kihívás elé állítani a srácokat.

Mennyire élvezed a sűrű ünnepi időszakot?

Hozzá vagyok szokva, Észak-Amerikában is sok meccsünk volt, szóval számomra ez nem jelent problémát. Ha a csapat jól teljesít és ritmusba kerül, az külön jó dolog.

Draftoltak az NHL-be is. Mit gondolsz, mi hiányzott ahhoz, hogy bekerülj a ligába?

Úgy érzem, gyors játékosként tekintettek rám, akiből hiányzik pár dolog, főleg védekezésben. Ezzel együtt remek tapasztalat volt, hálás vagyok a lehetőségért.

Ki volt a legjobb, akivel játszottál?

Sok remek játékossal szerepelhettem együtt mindenütt, de a Torontónál látni, hogy mire képes a jégen Auston Matthews és Mitch Marner, az különleges volt.

Mi a célod az idei szezonra?

Remélem, hogy az idény második fele még jobban sikerül, és jó helyzetbe kerülünk a rájátszásra.