A hét játékosa: Ivan Vorobjov

2023.02.10. 13:00 |

Az Erste Liga alapszakaszának utolsó játékhete is tartogatott izgalmakat, hiszen több helyezés csak ekkor dőlt el. Az első helyet a kupagyőztes BJAHC szerezte meg, miután utolsó három meccsén nyolc pontot gyűjtött. A januárban érkezett orosz hátvéd, Ivan Vorobjov mindhárom találkozón betalált, ráadásul adott egy gólpasszt is, így ő lett a hét legjobbja.

Ivan Vorobjov 1996-ban született Nyizsnyij Tagilban. MHL-es csapatok után a 2015-2016-os idényben a KHL-es Szeversztal Cserepovec együttesében is bemutatkozott, két találkozón szerepelt. Aztán Szocsiban 21 meccs jutott neki a világ második legerősebb ligájában. A VHL-ben töltötte a következő éveket, több klub színeiben, majd az előző idény végén a Cracovia Krakow szerződtette le. A mostani idényt a VHL-es Cseljabinszkban kezdte, a BJA január közepén csapott le rá. Eddig hat meccsén 3+3 pontot gyűjtött.

Izgalmas volt az alapszakasz vége. Hogyan értékeled az utolsó meccseket?

Az utolsó három meccsen jól ment nekünk, csak a harmadikra, az Újpest ellen kicsit elakadtunk.

Hogyan sikerült ilyen gyorsan beilleszkedned?

A társaim segítettek gyorsan beilleszkedni, barátságos, összetartó csapatunk van, mindannyian szurkolunk egymásnak, így nem volt probléma a beilleszkedéssel.

Mekkora lökést adhat a kupa megnyerése?

Megnyertük a Magyar Kupát, ami nagyon király – de ez már történelem Most minden gondolatunk csak a rájátszásról szól.

Milyennek tartod a ligát?

A bajnokságról nem tudtam semmit előzetesen. A színvonal kiváló, sok jó játékos van, szeretek itt lenni.

Megfordultál a KHL-ben is. Mi onnan a legkedvesebb emléked?

A KHL-ből a legjobb emlékeim egyike az, amikor a szocsi klubban játszottam, és volt egy Sochi Open Hockey nevű torna, amelyen játszottunk Kanada ellen is. Az egy nagyon jó mérkőzés volt, utána megkerestek az NHL-ből a játékosmegfigyelők és azt mondták, hogy majd figyelemmel fognak követni, de azóta nem láttam, nem hallottam róluk.
 
Hogy érzed magad Budapesten?

Nagyon jól érzem magam itt, gyönyörű város Budapest! Már sikerült egy kicsit felfedeznem, sétálgattam, nézelődtem többfelé, és nagyon tetszett mindaz, amit láttam.
 
Mi a célod a rájátszásban?

Célunk természetesen az első hely megszerzése.