A hét játékosa: Garret Hughson

2019.10.24. 10:15 |
A Dunaújváros mindkét mérkőzését megnyerte a legutóbbi játékhéten az Erste Ligában. A két meccsen összesen egy gólt kapott az Acélbikák kapusa, Garret Hughson, így ő lett a hét legjobbja.

Garret Hughson 1995-ben született Medicine Hatben és itt is kezdett jégkorongozni. A 2012-től 2016-ig a Western Hockey League-ben (WHL) szereplő amerikai Spokane Chiefs kapusa volt. A 2015-2016-os szezonban jégre lépett a Windsor Spitfires (OHL), valamint a Brooks Bandits (AJHL) együtteseiben, utóbbival meg is nyerte a bajnokságot. Innen az USports egyetemi ligában szereplő Lethbridge Pronghorns csapatában szerepelt, melynek első számú kapusa volt a legutóbbi három szezonban, végig 90 százalékosnál jobb mutatóval. Voltak már magyar vagy Magyarországon is ismert csapattársai: Láday Tamás, Colin Filbarandt, Blake Orbán, Davis Vandane. Nyáron fogadta el a Dunaújváros ajánlatát, és gyorsan a liga egyik legjobb kapusa lett.

Remek formában védtél az utóbbi hetekben. Elégedett vagy a teljesítménnyel?

Igen, örülök annak, ahogy a dolgok alakulnak mostanában. Ameddig a csapat győz, az a legfontosabb.

A Dunaújváros három meccset nyert sorozatban. Mi működött leginkább?

Remek munkát végeztünk, a saját játékunkat tudtuk hozni. Mindenki megtette, amit kellett, hiszen az egész csapatra szükség van ahhoz, hogy folyamatosan nyerjünk.

A Dunaújváros az első európai együttesed. Milyenek a tapasztalatok?

Eddig nagyszerű élmények értek, izgatott vagyok a folytatást illetően.

Mit gondolsz az Erste Ligáról?

Játszik néhány igazán tehetséges srác a ligában. A szurkolók nagyon lelkesek, főleg a mi, dunaújvárosi drukkereink.

Hogyan lettél kapus?

Ötéves korom óta kapus vagyok. Az egyik első edzőm beállított, és rögtön élvezni kezdtem a feladatot

Ki volt a legjobb játékos, akivel szembe néztél?

Mitch Marnert (a Toronto vb-ezüstérmes csatára) mondanám, akivel akkor találkoztam, amikor a Windsor Spitfiresben védtem. Az egykori csapattársaim közül pedig az orosz Mihail Szergacsov (Tampa Bay Lightning) és Cale Makar (Colorado) volt a legjobb.

Mi egy jó kapus legfontosabb tulajdonsága? Higgadtnak vagy vakmerőnek kell lenni?

Ez változó, mindenkinél más dolog segíthet. A méret fontos lehet. Én szeretek nyugodt maradni a mozdulataimban, Carey Price-t próbálom alapul venni.

Azt olvastuk rólad, hogy a családod lelkes rodeós. Mi a legszebb emléked ebből az időből?

Igen, egy nagy rodeós családból származom, de fiatalom úgy döntöttem, inkább a hokiban próbálok boldogulni. Persze továbbra is szeretek lovagolni, nyaranta a családi ranchen van is rá lehetőség. Amikor 14 éves voltam, a rodeózással díjat is nyertem. A testvérem és az unokatestvérem továbbra is űzi ezt a sportot, figyelem az eredményeiket.

Hogy tetszik Magyarország és Dunaújváros?

Hihetetlen hely, gyönyörű ország. Külön értékelem a kellemes időjárást Kanadából érkezve. Kisvárosból jöttem, Dunaújvárosban is megtaláltam a helyem. Az emberek kedvesek, és a többi külföldivel együtt örömmel fogadtak.

Mi lepett meg legjobban?

Az, hogy a csapattársak és a klubban dolgozók közül mennyien beszélnek jól angolul.

 Mik a célok erre a szezonra?

Az, hogy kiegyensúlyozott legyen a teljesítményem, és ezzel esélyt adjak a csapatnak a győzelemre minden este. Fontos, hogy minél jobb helyen zárjunk és a rájátszásban többet játszhassunk hazai pályán. Kihívásnak tekintjük, hogy elhozzuk a bajnoki címet Dunaújvárosba.