A hét játékosa: Derek Schoenmakers

2017.12.28. 17:00 |

Az előző játékhéten mindkét mérkőzését megnyerte a Fehérvári Titánok csapata. Az együttest a DAB és a Ferencváros ellen két-két góllal és egy assziszttal segítette a kanadai Derek Schoenmakers, így ő lett A hét játékosa.

Az 1992-es születésű Derek Schoenmakers szülővárosa, az ontariói Kitchener csapatában kezdett játszani. 2009-ben az ontariói juniorligában, az OHL-ben szereplő Mississauga St. Michael's Majors együtteséhez került. A 2010-2011-es szezonban döntőt játszott a bajnokságban, a rájátszásban 15 meccsen öt pontot szerzett. A következő volt a legjobb idénye, akkor 37 meccsen 26 pontig jutott, de idény közben váltott, és a Sudbury Wolves csapatához csatlakozott, amellyel szintén szerepelt a playoffban. Később megfordult a Windsor Spitfires és a Peterborough Peters alakulatában is, majd visszatért szülővárosába, a Kitchener Rangershöz.

2013-tól a kanadai egyetemi bajnokságban játszott a Wildfrid Laurier University gárdájában. Négy szezonjából háromszor is 13 gól és 24 pont fölé jutott, utolsó évében a rájátszásba is bekerült csapatával.

A gólerős támadó nyáron igazolt a Fehérvári Titánok együttesébe, és Kelin Ainsworth mellett a csapat legjobbja: 23 meccsen 15 gól és 12 assziszt az eddigi mérlege.