A hét játékosa: Keegan Dansereau

2018.01.18. 21:28 |

Lezárult az Erste Liga alapszakasza, így A hét játékosa díjról is az utolsó alkalommal született döntés az idényben. Láday Tamás és Martin Saluga is versenyben volt, de végül a MAC csatárára, a DVTK és a Vienna Capitals elleni meccseken összesen két gólt és két asszisztot elérő Keegan Dansereau-ra esett a választás.

Keegan Dansereau 1988 első napján született a kanadai Saskatoonban. A WHL-ben szereplő Calgary Hitmen, majd a Swift Current Broncos együttesében szerepelt, ahol együtt játszott az NHL-es Ryan Getzlaffal, Andrew Ladd-dal, és mostani MAC-os csapattársával, Jesse Dudással. A 2009-2010-es idényt az AHL-ben kezdte a Binghamton Senatorsban, majd az ECHL-es Elmira Jackalshoz került. Egy évvel később Európába költözött, és a svéd ligában játszott, majd visszatért a tengerentúlra a CHL-be.

2012-ben végleg Európába került, és két, Svédországban töltött év után Magyarországot választotta. Miskolcon a Jegesmedvékkel két bajnoki címet ünnepelhetett, majd egy évet Dunaújvárosban játszott, tavaly nyáron pedig a MAC-ot választotta. Magyarországi termése kiemelkedő: 60, 50, majd 71 ponttal zárta az eddigi szezonokat, az ideiben már 39-nél jár.

2017 tavaszán megkapta a magyar állampolgárságot, és játszott is a divízió 1/A-s vb-n, két gólt szerezve.

A MAC két győzelemmel zárta az alapszakaszt. Mennyi lendülettel vágtok neki a szezon következő részének?

Összeállt a csapat. Volt egy nehezebb időszak, de mostanában újra a győztes úton vagyunk, és alig várjuk a következő meccset.

A csapatok évről évre változnak, átalakulnak. Mennyire sikerült összeszokni az előző 32 meccs alatt?

Voltak hullámvölgyeink, de a srácok megértették, hogy mit kell tennünk csapatként. Örülök, hogy az utolsó néhány meccs jól sikerült, a DVTK elleni hosszabbításos győzelem nagy eredmény volt. Most megvan az önbizalmunk a szezon következő részére. Összeérett a csapat.

Ez a negyedik idényed a magyar ligában, és már a válogatottban is szerepeltél. Mit mondanál a magyar hokiról annak, aki nem ismeri?

Imádok itt lenni, ez a kedvenc országom, és a hoki is elég jó. Van jó pár feltörekvő fiatal játékos. A csapatok azon dolgoznak, hogy évről évre jobbak legyenek, jobb játékosokat igazolnak, és mindent megtesznek a fejlődésért. A liga is színvonalasabb évről évre, minden a jó irányba halad.

Honosítottként játszottál a válogatottban, noha nincsenek magyar felmenőid. Hogyan próbálod megmutatni, hogy büszkén viseled a magyar nemzeti csapat mezét?

Különleges helyzetben voltam, és szerencsés, hogy megkaptam a magyar állampolgárságot. Aláírhattam volna máshova az állampolgárság megszerzése után, de szeretek Magyarországon élni, és büszkén viselem a nemzeti színeket. Az álmom gyerekként persze az volt, hogy a kanadai válogatottban szerepeljek, de most itt vagyok, az életem egy új fejezetével. A magyar válogatottban játszani olyan sokat jelent számomra, mintha korábban a kanadaiba kerültem volna be. Ez egy nagyszerű lehetőség és tapasztalat is egyben.

Mit várhatunk a MAC-tól és tőled a szezonban?

Ahogy mondtam, összeállt a csapat, és remélem, hogy nagy dolgokat viszünk véghez együtt.