A hét játékosa: Csollák Márkó

2024.02.13. 09:15 |

A FEHA19 játékosa győztes gólt szerzett a Gyergyói HK ellen, emellett két gólpasszt is jegyzett aznap, de jól játszott a Csíkszereda ellen is, csapata egyik vezéreként.

Négy gólnál és tizennégy gólpassznál jár ebben a szezonban Csollák Márkó a FEHA19 csapatában, amelyben 25 mérkőzésen kapott szerepet. Október végén, november elején volt egy kiemelkedő szériája a pontok tekintetében, hiszen sorozatban három meccsen is betalált. Most ismét ponterős volt, a legutóbbi játékhéten győztes gólt szerzett és négy gólpasszt is jegyzett. Emiatt is lett a hét játékosa a 21 éves hátvéd.

Gondolom, szereted ezeket a visszajelzéseket.

Igen, nagyon örülök neki. Legalább ez sikerült, ha már a hét gólja cím nem jött össze. :)

Megérdemelte volna azt az elismerést a Gyergyó elleni győztes gólod?

Csak vicceltem. Nem gondolom, hogy az egy gyönyörű gól volt, inkább egy átlagos, viszont annál értékesebb.

Katartikus, mondhatni.

Mindig nagyon jó érzés eldönteni egy meccset, főleg egy Gyergyó ellen, akik ellen idegenben előtte 1-0-ra kaptunk ki. Az biztos, hogy ez a gól benne van a TOP 5-ben számomra.

Igaz, hogy nem tört a plexi.

Fehérváron elég kemény, szóval nem tört. De igen, az első Erste Liga-gólomat egyelőre nem múlja felül semelyik azóta lőtt gól.

Egy egygólos meccs után elég nagy a kontraszt egy 5-4-es végeredménynél.

Mostanában valóban nem nagyon lövöldöztünk négy-öt gólt, ha jól számolom, az első hat januári meccsünkön összesen találtunk be négyszer. Egy góllal mindig nehéz, szinte lehetetlen győzni, viszont ha értékesítjük a helyzeteinket, amik nekünk adódnak, akkor mindig szoros meccsre vagyunk képesek. Értelemszerűen nekünk nincs egy meccsen olyan sok ziccerünk, de ha azok bemennek, akkor bármi benne van. Majdhogynem minden ellenfelünket meg tudtuk szorongatni az év során, persze voltak nagyarányú vereségeink is. De nem lehet minket leírni. Sokszor az utolsó 5-10 percben tudnak csak bedarálni minket az ellenfelek, amikor előjön a rutin. Fel kell nőni még ehhez a feladathoz, hogy megtartsunk egy előnyt. A Csíkszereda ellen 2-0-ra vezettünk legutóbb, nem feltétlenül gólt kell ilyenkor szerezni, inkább tartani az eredményt.

Volt egyébként két asszisztod is a Gyergyó ellen, ezekre emlékszel?

Az elsőre mindenképp, mert lőttem egyet a kékről, és a kapu előtt volt két csapattársam, akik közül az egyikük vagy beleért a lövésbe, vagy nem. Mindenesetre nem nekem adták a gólt, de egyáltalán nem bántam, az volt a fontos, hogy bement.

Volt két assziszt a Szereda ellen is, azt az eredményt sem kellett szégyellnetek.

Egyáltalán nem. 2-0 után egyenítettek, de még utána is vissza tudtuk szerezni nagy nehezen a vezetést. Aztán a végén jöttek a rutinos szeredai csatárok. De őket is le tudtuk győzni, még Csíkszeredában, hosszabbítást követően.

Eddig 25 meccset játszottál a FEHA-ban, 9-et a fehérvári ICEHL-es szezonban. Hogyan alakult neked ez az év eddig?

A szezon elején a Hydro Fehérvárnál volt egy betegség- és sérüléshullám, így Falus Ádámmal ketten feljátszottunk. Aztán ahogy jöttek vissza a sérültek, úgy jöttünk mi is vissza a FEHA-hoz, ráadásul még egy újabb légióst is igazolt a csapat a védőposztra. Nagyon örülök annak, hogy jól megy a csapatnak, örülök, hogy ott lehettem velük és segíthettem a magam módján azon a pár meccsen.

Milyen a kapcsolatod a szakmai stáb vezetőivel?

Mind Anatolij Bogdanovval, mind Duduval jó kapcsolatban vagyok, ahol tudnak, segítenek. Sokat beszélgetünk erről-arról, elemezzük a meccseket, videózunk. Sok mindenben kapok tőlük segítséget.

Két éve szerződtél Fehérvárra, jó döntés volt?

Igen, most is így érzem, hiszen itt van fejlődési és továbblépési lehetőség számomra, még ha két kapu között is állok. Volt lehetőségem magam megmutatni a Volánban, szerintem jól is sikerült a játék. Nem voltam és nem vagyok elkeseredve amiatt, hogy a FEHA-ban játszom többet, hiszen itt kulcsember lehetek, az a feladatom, hogy megmutassam, már nem feltétlenül csak itt van a helyem, hanem szeretném megugrani a következő lépcsőfokot.  

Decemberben majdnem bemutatkoztál a válogatottban, de egy sérülés miatt ez nem jött össze. Pontosan mi történt a Pustertal elleni meccsen?

A támadóharmad kék vonalánál el akartam zárni egy játékost, akinek nem volt ütő a kezében, és aki végül a fejemnél fogva lerántott. Megrándultak a nyaki izmok és a koponyám mögött egy ideg is becsípődött. Egy hétig merevítőben kellett közlekednem, nyakvédőt is viseltem, nem volt kellemes, alig tudtam aludni. Sajnáltam, hogy nem sikerült a válogatott debütálás, remélem, egyszer ez is összejön, hiszen minden nap ezért dolgozom.

Reálisan nyolc meccs van hátra a FEHA számára a bajnokságból, mire számítasz az alapszakasz második felében?

Nehéz meccsekre. Nem lesz könnyű, hiszen az UTE, a Brassó, a DVTK és a BJA ellen játszunk majd oda-vissza. De remélem a legjobbakat.

Hogy érzed magad a bőrödben egyébként – ha a hokit egy kicsit zárójelbe tesszük?

Teljesen jól. Megszoktam már a különélést, bár nem vagyok messze a családtól, hiszen egy óra alatt ott vagyok Budapesten. Elköltözni otthonról és fenntartani egy lakást, mindig a felnőtt válás újabb jele. Itt van velem a barátnőm is, aki nagyon sokat segít a mindennapokban és mindenben támogat. Ha van több szabadnap, akkor hazaugrom, de máskor meg inkább a pihenést választom, és itthon maradok. Fehérváron rendezkedtem be.

Egy-egy horgásznap?

Mostanában nem volt rá példa, rég horgásztam, nem nagyon van rá idő. De majd nyáron bepótolom ezt is.