A hét játékosa: Chase Schaber

2022.01.20. 18:00 |

Mindhárom mérkőzését megnyerte a Brassó az előző játékhéten az Erste Ligában. Öt góllal és négy assziszttal vette ki a részét a sikerekből a szezon közben érkezett kanadai csatár, Chase Schaber, aki a hét legjobbja lett.

Chase Schaber 1991-ben született az albertai Red Deerben. A helyi utánpótlás után a WHL juniorligában szerepelt. Három ECHL-es klubban is megfordult, kölcsönben felhívták az AHL-es Oklahoma Cityhez is. Legjobb szezonjában 64 meccsen 44 pontig jutott. 2016-ban a brit bajnokságban szereplő, skóciai Fife Flyers játékosa lett, és négy idényt húzott le az együttesben, együtt játszott a tavaly a Brassóban szereplő Carlo Finuccival, valamint a most újpesti Kyle Justtal. Kétszer kerültek rájátszásba a csapattal, egyszer volt 1-esnél jobb a pont / meccs mutatója. 2020-ban a német harmadik ligás Deggendorferhez írt alá. Tavaly ősszel szóba került, hogy visszatér a Fife-hoz, ám végül a Brassóhoz igazolt. Decemberben mutatkozott be az Erste Ligában, eddig valamennyi meccsén volt pontja – hat találkozón már hat góllal és hat assziszttal áll –, csapata pedig csak egyszer kapott ki vele.

Mindhárom meccset sikerült megnyerni az előző héten. Mi volt a sikerek kulcsa?

Alaposan felkészültünk és tudjuk, hol állunk a tabellán. Minden meccs és minden pont számít a rájátszás előtt.

Három meccsen öt gólt szereztél, és decemberi érkezésed óta valamennyi találkozón értél el pontot. Hogyan sikerült ilyen gyorsan beilleszkedni?

A csapat- és a sortársaim nélkül nem ment volna nekem sem. Azon dolgozom, hogy tisztára játsszam magam, ahol megtalálnak, vagy olyan helyzetbe kerüljek, ahova érkezhet a korong. Eddig elég jól sikerült.

Hogyan jött a brassói lehetőség?

Gyorsan történt minden. Az ügynököm szólt, hogy érdeklődik irántam a klub, és mivel a jó barátom, Carlo Finucci is játszott itt, jó lehetőségnek találtam.

Kikérted a véleményét, tanácsát?

Természetesen beszéltünk az ajánlatról, de szerintem mindenki ezt tenné, ha olyan csapattól keresnék, ahol egy jó cimborája szerepelt korábban. Csak jókat mondott a klubról és az itteni játékosokról. Ezek után még könnyebb volt döntenem.

Ősszel nem volt csapatod, nen játszottál tétmeccset. Hogyan tudtál edzésben maradni?

A nyári erőnléti munkát komolyan veszem, ezt lehet aztán átültetni a jégre is. Ősszel Fife-ban korcsolyázni is tudtam, ez segített, hogy a lábaim mozgásban maradjanak. Aztán a kemény munka Brassóban kezdődött. De az elmondható, hogy a meccsek általi erőnlét semmihez sem hasonlítható.

Hogyan írnád le a játékstílusodat?

Olyan csatár vagyok, aki mindkét kapu előtt dolgozik, a támadásból és a védekezésből is kiveszi a részét.

Milyenek az eddigi benyomásaid az Erste Ligáról?

Remek bajnokságnak tartom, jók a tapasztalataim. Színvonalasak a meccsek, és csak még jobbak lehetnek, ahogy közeledünk a rájátszáshoz. Alig várom!

A Fife Flyersnél közönségkedvencnek tartottak. Brassóban mikor válhatsz azzá?

Remélem, hogy hamarosan. Ha sorra győzünk, az biztosan segít ebben.

Mik a céljaid a szezonra?

Szeretném megnyerni a bajnokságot.

Jön két derbi, a Gyergyó és a Csíkszereda ellen. Mire számítasz?

Két nagy tempójú, kemény, küzdős meccsre számítok. Fontos pontokért harcolunk, szóval készen kell állnunk, és a legjobbat nyújtani.