A hét játékosa: Braden Walls

2018.10.04. 08:00 |

A Ferencváros nagyszerűen kezdte a szezont, eddig minden meccsén pontot szerzett. Az előző játékhéten mindhárom mérkőzését megnyerte a csapat, legyőzve az addig veretlen Csíkszeredát is. A három találkozón öt ponttal segítette az FTC-t Braden Walls, így ő lett A hét játékosa.

Braden Walls második szezonját tölti az Erste Ligában. Az előző idényben a Brassóban szerepelt, de nyáron az FTC-hez igazolt, és eddig tíz meccsen hét gólt szerzett és nyolc asszisztot adott.

Walls Calgaryban született. Három szezont játszott az Alberta Junior Hockey League-ben a Calgary Canucks és a Drayton Valley Thunder együttesében. Az egyetemi ligában az Alaska-Fairbanks Egyetem csapatában együtt szerepelt a későbbi NHL-kapus Chad Johnsonnal és a Fehérváron is megforduló csatárral, Adam Naglichkel. Két szezont a CHL-ben töltött, majd Franciaországba igazolt. A Brianconban Szélig Viktor és Szirányi Bence is csapattársa volt. Ezt követően öt évet játszott az Angers-ben, többek között az egykori NHL-es Jean-Sebastian Aubin és Guillaume Lefebvre, valamint a magyar drukkerek által is jól ismert Jonathan Harty és Raphael Girard mellett.

Az FTC az előző héten mindhárom meccsét megnyerte. Mi volt a siker kulcsa?

Mindenki keményen dolgozik, jó a taktikánk, amihez mindenki tartja magát, így minden jól alakul. Mind a négy sorban megvan a kémia, és a kapusok is jól teljesítenek. Erős a csapatjáték, mindenki hozzáteszi a magáét, és jó formában vagyunk.

Miért éppen a Ferencvárost választottad a nyáron?

Új kihívást kerestem, miután a Brassóval a végén már nem működtek a dolgok. Tetszett a város, adódott a lehetőség, hogy ide igazolhatok, és új gondoltam, jó helyre kerülök. Tudtam, hogy új edző lesz a csapatnál és új irány. Boldog vagyok, hogy részese lehetek ennek. Ez egy új tapasztalat a számomra, és örülök, hogy itt vagyok.

Mik azok a jellemzők, amelyek alapján a Ferencváros idén bajnok lehet?

Gyors csapatunk van, a többieknek nehéz tartani a tempót végig, ha a legjobbat tudjuk nyújtani. Mély a keret, mind a négy sor jól tud teljesíteni, így mindig van esélyünk nyerni, ha keményen játszunk. Sok gólt tudunk szerezni és ezzel le tudjuk szakítani a többieket. A legnagyobb erősségünk a keret mélysége és a gyorsaság.

A liga változott egy év alatt. Hogy látod, mi a legnagyobb különbség tavalyhoz képest?

Még nem játszottunk mindenkivel idén. Tavaly a Brassó mindig nagy derbiket játszott a Csíkszeredával. Idén a Debrecen, a Dunaújváros és az Újpest ellen is nagy meccseket játszunk, amelyek bármelyik oldalra eldőlhetnek. Hiába távozott a két tavalyi döntős, így is vannak jó csapatok a ligában. Új együttesek érkeztek és a régiek csak még jobbá váltak. Az idei szezon szorosabban alakul majd.

Leo Fitzgeralddal és Brett Switzerrel játszottál egy sorban az elmúlt meccseken. Hogy alakul a kémia közöttetek?

Nagyszerű velük. Ha egy új csapatba igazolsz, nem tudod, hogy kikkel fogsz együtt játszani. Időbe telik, amíg megtaláljuk az egyensúlyt, és az elején vegyesek a sorok, most pedig Brett és Leó mellé kerültem. Mindketten okos és gyors játékosok, ami sokat segít nekem. Még csak most kezdtük megtalálni a kémiát, az elmúlt két hétben kezdtük megérteni egymást. Megpróbálunk keményen dolgozni és nem bonyolítani a dolgokat. Igazán jó velük együtt játszani.