A hét játékosa: Bödök Bence

2019.01.11. 09:00 |

2019-ben remekel a Schiller-Vasas. A csapat az előző játékhéten két meccset nyert, és Fehérvárról is elhozott egy pontot. Bödök Bence három góllal és három gólpasszal segítette az együttest, így ő lett A hét játékosa, megelőzve a csíkszeredai Radim Valchart.

Bödök Bence 1996-ban született Budapesten. A MAC utánpótlásában nevelkedett, olyan válogatott játékosokkal együtt, mint Terbócs István, Stipsicz Bence és Garát Zsombor. A 2015-2016-os idényben mutatkozott be a felnőttek között. Két szezont töltött a MAC-ban, összesen 58 ligameccsen szerepet kapva, majd a Ferencvároshoz igazolt egy évre. Tavaly nyáron elfogadta a Vasas hívását, ahol a csapat legponterősebb tagja, 32 meccsen 22 ponttal.

A válogatottban U16-os, U18-as és U20-as korosztályban is szerepelt, játszott a 2015-2016-os szezonban az U20-as vb-n is, amelyen a magyar csapat megnyerte a Divízió II/A-t.

A Vasas nagyszerűen kezdte az új évet. Mi a titok?

Úgy tűnik, hogy az eddig elvégzett kemény munkának beérett a gyümölcse. Ráéreztünk a győzelem ízére, és reméljük, hogy tovább tudjuk folytatni ezt a jó szériánkat.

Milyen most a hangulat az öltözőben?

Azzal sosem volt gond, mindig is jó volt. Egy vesztes meccsből is mindig a pozitívumokat emeljük ki, nem szoktunk szomorkodni.

Nyáron kerültél a Vasashoz. Mi volt a legfőbb oka, hogy ide igazoltál?

Elsősorban a sok játéklehetőség miatt szerződtem a klubhoz. Sok jót hallottam a Vasas-családról, mindig is szimpatikus csapatnak tartottam.

Lassan véget ér az alapszakasz. A Vasas hogyan készül a középszakaszra?

Próbáljuk tovább vinni a középszakaszra is azt a jó formát, amit már december eleje óta mutatunk. Biztos vagyok benne, hogy jó eredményeket érünk el, és nehéz ellenfélnek bizonyulunk minden csapat számára.

Hogy látod, miben kell még fejlődnöd, hogy még jobb játékossá válj?

Úgy érzem, hogy kicsit ingadozó a teljesítményem, ezen kell javítanom, kiegyensúlyozattabbá kell válnom. De úgy érzem, hogy ezen a területen is egyre jobban fejlődök.