A hét játékosa: Bodó Christopher

2024.02.27. 09:50 |

A Gyergyói HK csatára turbófokozatra kapcsolt: az elmúlt héten 5 góllal és 5 gólpasszal vette ki részét a címvédő hibátlan mérlegéből.

Helyreállni látszik a világ rendje, már ami a Gyergyói HK szereplését illeti: a bajnokság derekán váratlan eredmények is becsusszantak, de persze a playoff-szereplést nem veszélyeztette igazán semmi. Szilassy Zoltán csapata nyolcmeccses győzelmi sorozatot épített fel (ráadásul ebből hetet rendes játékidőben szerzett, egyedül az FTC ellen kellett a ráadás), ezzel már dobogós, és jó eséllyel pályaelőnnyel kezdheti a rájátszást.

A legutóbbi játékhéten a gyergyóiak 5-3-ra győzték le a Csíkszeredát, majd 6-2-re a DEAC-ot és 6-1-re a DAB-ot, három meccsen 17 gólt pakoltak be tehát az ellenfél kapujába. Bodó Christopher is elemében volt, 5+5-tel zárt, ezzel pedig át is vette a vezetést a kanadai táblázaton David Levintől.

Bodó 32 gólnál és 36 asszisztnál jár a bajnokságban, a gólokat kitekintve csapata legjobbja, gólpasszokban kettővel Sebastien Sylvestre előtte jár. A hét játékosaként kérdeztük.

Öt gól, öt gólpassz, a bajnokság egy fontos szakaszában. Ez már a playoff-forma időzítése?

Nagyon jó érzés, hogy mostanában jól megy a játék, a korong pedig egyre többször talál utat a kapuban. Jó érzésekkel várom a playoff küzdelmeit, és szeretnék továbbra is a legjobb tudásom szerint játszani.

A Csíkszeredának két gólt lőttél, mellette ott volt két assziszt is. Ez a meccs mindig más?

Nagyon nagy a presztízsharc a két csapat között, szóval mindig jó érzés ezeket a meccseket megnyerni, és persze nem fáj, ha sikerül egy pár gólt is berámolni.

Ha az utolsó bajnokit nem vesszük figyelembe, sorozatban hét meccsen találtál be, a gólpasszokat tekintve is hétmeccses a sorozat. Most élvezed igazán a játékot?

Igazából nem voltam tisztában azzal, hogy él egy ilyen sorozaton, amíg két nappal ezelőtt meg nem néztem. Kicsit változtattam a játékomon mostanában, próbálok keményebben dolgozni és minél több gólt szerezni. Van két új sortársam is mostanság (Vincze Péter és Császár Hunor szerepelt mellette egy sorban az utóbbi időben – a szerk.), és eddig elég jól együtt tudunk működni. Örülök, hogy jól megy a csapatnak.

Mit jelent a gyakorlatban, hogy változtattál a játékodon?

Úgy éreztem, kicsit mintha ellustultam volna, nem korcsolyáztam elég keményen. Szóval elkezdtem minden játékhelyzetben és szituációban erősebben és többet korizni, és próbálok teljes játékot játszani, védekezésben és támadásban egyaránt megfelelőt nyújtani.

Nem ment mindig jól a csapatnak a szezonban, hiszen voltak hullámvölgyek, benne váratlan vereségekkel. Mi volt ennek az oka?

Sok sérüléssel küzdöttünk, és azt hiszem, egy kicsit elvesztettük az önbizalmunkat is. Amikor mindenki egészséges, azt kell mondjam, nagyon nehéz minket megverni.

Nem olyan nagyon sokat változott a kerete a Gyergyónak a nyáron, miközben rengeteg a meccs az új szezonban is. Kicsit rutinszerűvé váltak a napok?

A mindennapi élet rutinszerű, de szerintem bármelyik hokis ezt válaszolná erre a kérdésre. Bármi is az alaphelyzet, neked meg kell találni az utat ahhoz, hogy kihozd magadból a legjobbat. Érkeztek azért új srácok a csapathoz, akik nagyon sokat segítenek. Jó, hogy megvan ugyanúgy a mag, emellett nagy plusz, hogy vannak olyan új játékosok, akik a csapat hasznára válnak.

Ti vagytok a címvédők, így bizonyos szempontból csak veszíthettek ebben az évben, a lehető legmagasabban van a mérce. Nehéz ezt kezelni?

Ez egy új szezon. Lehet, hogy van egy kis nyomás, hogy ismét nyernünk kell, de nem hiszem, hogy mi így tekintünk rá. Mindent megteszünk, hogy újra sikerüljön, az előző szezon már a múlt. Arra kell fókuszálnunk, ami most van, és arra, hogy végezzük el a feladatainkat.

A Román Kupát nem sikerült megnyernetek a szezon derekán. Ennek volt befolyása a hangulatotokra?

Mindig jó érzés kupagyőztesnek lenni, most ez nem sikerült, de az élet megy tovább. Minden vereség rányomja a bélyegét a hangulatunkra, de az, hogy hogyan kezeled ezeket a kudarcokat, meghatározza a jövőbeli sikereket.

Mit gondolsz, hogy lett egy második fázisa is az alapszakasznak?

Kicsit furcsa a menetrend, de nem bánom, hogy játszhatok még pár meccset az alapszakaszban.

Kivel játszanál szívesen a negyeddöntőben?

Őszinte leszek, nem szoktam ezzel foglalkozni, a csapatunk képes arra, hogy bármelyik ellenfelet legyőzze a rájátszásban.

Milyen rájátszásra számítasz egyébként mindent összevetve?

Úgy gondolom, idén jobb a liga, szoros a küzdelem, amit mutat a tabella is. Szerintem semmi sem fog könnyen jönni, a tavalyi idényhez hasonlóan idén is nagy szív kell majd ahhoz, hogy megnyerjük újra a bajnokságot. Van egy olyan érzésem, hogy ha túljutunk az első körön, a Brassóval játszanánk, azt hiszem, számunkra az lenne a legnagyobb teszt. A többi csapat is kifejezetten erős, szóval bármi megtörténhet. Évről évre erősebb az Erste Liga, és bár vannak kiemelkedőbb csapatok, tényleg bárki megverhet bárkit.

Kész van már a jégkorongozóknak szánt „off season” szárazföldi programod? A weboldaladon jelezted, hogy áprilisban vagy májusban publikálod.

Igen, magamnak és más játékosoknak állítok össze kondiprogramot. Még nincs kész, de hamarosan befejezem.

A Gyergyónál egyébként te vezényled a szárazföldi bemelegítést?

Van erőnléti edzőnk a Gyergyónál, szóval meghagyom neki a lehetőséget, hogy a munkáját végezze. Az ő programját követem én is, és persze emellett vannak saját praktikáim is, attól függően, hogy bírja a testem.

Mit gondolsz, ez a szárazföldi felkészültség mennyiben befolyásolja a hokiban az eredményességet?

Nagyon fontos a megfelelő fizikai felkészültség. Azt, hogy valakinek van érzéke a jégkoronghoz, semmi sem pótolja, de rögtön utána az következik, mennyire vagy ügyes, mennyire vannak meg az alapkészségeit és milyen a fizikai kondíciód.