A hét játékosa: Bodó Christopher

2022.11.24. 15:30 |

A Gyergyói HK két erdélyi riválisával találkozott a legutóbbi játékhéten, és a címvédő Csíkszeredát legyőzte, míg a Brassótól szétlövésben kapott ki. A Sportklub ellen 2-2 után Bodó Christopher két gólja döntött, majd a Corona ellen is benne volt csapata mindkét góljávan, ezzel ő érdemelte ki a hét legjobbjának járó elismerést.

A magyar felmenőkkel is rendelkező Bodó Christopher a kanadai St. Thomasban született 1991-ben. Már utánpótláscsapataiban is eredményesen játszott – volt 97 pontos szezonja is 50 meccsen –, aztán a Mercychurst Egyetemen szerepelt az NCAA-ben. 2015-ben érkezett Magyarországra, a Fehérvár MOL Liga- és EBEL-együttesében is sok lehetőséget kapott, amit meg is hálált. A következő idényben már az osztrák ligás csapatban számítottak rá. 2017-ben a német második vonalban érdekelt Lausitzerhez szerződött, de idény közben visszatért Magyarországra, a MAC Budapest játékosa lett, és megnyerte az Erste Ligát. Még két évet töltött az újbudaiaknál, de már a szlovák bajnokságban, és különösen az első idénye sikerült jól, 56 meccsen 49 pontot jegyzett. 2020 nyarán visszatért a magyar bázisú ligába, de Újpestre költözött, és csapata messze legeredményesebbje volt. Egy év után a Gyergyói HK-hoz írt alá, ahol újra együtt játszhat korábbi fehérvári és MAC-os csapattársával, Brance Orbannal, akivel remekül megértik egymást. Tavaly 36 meccsen 65 pontot gyűjtött, ezzel a liga második legjobbja volt.

A magyar válogatottban a 2016-2017-es idényben szerepelt először, részt vett két divízió 1/A-s világbajnokságon is. Összesen 34 alkalommal játszott, hat gólt szerzett.

Két erdélyi rangadót játszottatok a hétvégén, négy pontot szereztetek. Mennyire vagy elégedett?

Természetesen örülünk a Csíkszereda elleni sikernek, de a Brassó elleni hazai vereség csalódás. Irányítottuk a meccset, mi voltunk a jobbik csapat. Megvoltak a helyzeteink a ráadásban is, hogy eldöntsük a találkozót, de nem tudtunk ezekkel élni.

Szilassy Zoltán vezetőedző szerint jobban játszottatok a Brassó ellen, mint a Sportklub ellen - egyetértesz?

Igen, egyetértek ezzel. Jobbak voltunk, de ilyen a hoki néha, ez nem mindig ér győzelmet.

Az eddigi bő két hónappal mennyire vagy elégedett?

Nagyon elégedett vagyok azzal, ahogy játszunk, de szerintem még jobbak is lehetünk. Jó helyen állunk a tabellán már most is, ám be akarjuk fogni a BJA-t minél hamarabb. Ehhez viszont türelmesnek kell lennünk és jó hokit játszani továbbra is. 

Mit gondolsz a mostani erőviszonyokról? 

A liga színvonala évről évre javul. A tabella nagyon szoros, és érdekesen alakulnak az erőviszonyok. Nem lehet pontosan tudni, melyek a topok csapatok, bárki legyőzhet bárkit egy adott napon. 

2015 óta játszol Magyarországon. Mennyit változott a liga azóta?

Érezhető a változás. Emlékszem, az első fehérvári évemben, amikor Orbannal játszottam, mintha egy teljesen más bajnokság lett volna. Visszagondolva sokkal könnyebb volt gólt szerezni akkor, a csapatok védekezése kevésbé volt komoly. Most sokkal professzionálisabb a liga, jóval több az erős játékos. 

Sok szurkoló hiányolt a válogatottból. Mi a helyzet ezzel kapcsolatban?

Több oka is van, hogy azt kértem, ne vegyenek számításba a keretben. Nem akarok mindenbe belemenni, de azt elmondhatom, a fő oka, hogy kisebb sérülésekkel küzdöttem az elmúlt három évben, és a nemzetközi szüneteket a pihenésre, regenerálódásra használom fel, hogy a legjobb teljesítményt tudjam nyújtani a klubomban. Nincs szó tiszteletlenségről a válogatott felé, büszke vagyok arra, hogy játszhattam a csapatban, de úgy döntöttem, hogy többet nem fogok. 

Három kemény meccs következik, a BJA, az FTC és az UTE ellen a hétvégén. Mit vársz? 

Nagy kihívások várnak ránk, de hiszem, hogy jobbak vagyunk az ellenfeleknél. Ráadásul a saját szurkolóink előtt játszhatunk, és ha a legjobbunkat tudjuk hozni, annak meg kell, hogy legyen az eredménye.