A hét játékosa: Becze Tihamér

2018.09.20. 08:00 |
A Csíkszeredai Sportklub két sikerrel indította az Erste Ligát: az FTC-t szétlövéssel, a Gyergyót három góllal győzték le. A két meccsen Becze Tihamér három gólt és két asszisztot jegyzett, így ő lett a hét játékosa.

Becze Tihamér 1990-ben született Gyergyószárhegyen. Már fiatalon elhagyta Erdélyt, és a Dunaújvárosban, majd a Budapest Starsban szerepelt. 2008-ban mutatkozott be a profik között a fővárosi együttesben. 2009-ben Svédországba szerződött, a Mörruns juniorcsapatában játszott. Egy év után hazatért, és a Csíkszeredával megnyerte a bajnoki címet. Négy évig játszott a Sportklubban, majd 2014-ben ismét Magyarországra igazolt. Négy év alatt négy különböző csapatban fordult meg, és majdnem minden szezonban 1-esnél jobb volt a pont/meccs mutatója. A Miskolccal bajnok lett, aztán a Fehérvárral az EBEL-ben is bemutatkozott, bár többségében a farmcsapatban játszott. Dunaújváros következett, majd Újpestre igazolt, de idény közben ismét az Acélbikákhoz került. Nyáron visszatért Csíkszeredába, ahol fontos tagja a csapatnak.

Játszott a korosztályos román válogatottban és három vb-n a felnőttek között is, de 2014 óta nem szerepelt a csapatban, és bízik abban, hogy bekerül a magyar nemzeti együttesbe.

Jól kezdődött a szezon. Mennyire vagy elégedett a játékkal?

A csapat most kezd összeállni, mert későn csatlakoztak a légiósok. A felkészülés alatt nem volt alkalmunk teljes csapattal játszani. A hazai mag egyben volt, de az első meccsre állt össze a keret teljesen. A Ferencváros elleni első meccsen a védekezésen ez meg is látszott, sokat hibáztunk, de szerencsére hosszabbításban tudtunk nyerni. A Gyergyó ellen viszont kijött, hogy a csapat egyre többet edz együtt, így kezdenek összeállni a sorok.

Miért tértél vissza nyáron Csíkszeredába?

Lejárt a négy évem, ami a magyar válogatottsághoz szükséges. Emellett olyan csapatban akartam szerepelni, ahol a döntő elérhető cél. Azt akartam, hogy jó csapatban játszhassak minél több meccset.

Milyen munkát végeztél a nyáron?

Egyénileg szeretek készülni, ebben hiszek. Mindig egy adott program szerint dolgozok, ezt Várady Csaba állította össze nekem, ám idén Bartalis Isti német csapata edzéstervének elemeiből is hasznosítottunk. Jól sikerült, kemény program volt, de hasznomra lesz a szezonban.

Mit vársz az idénytől?

A csapat az Erste Ligában, a román bajnokságban és kupában is indul, és minél több mindent meg szeretnénk nyerni, nekem is ez a célom. Sajnos a Kontinentális Kupában nem indulhatunk, ezért csalódott vagyok, jó lett volna a nemzetközi színtéren is szerepelni.

Már nem tartozol a fiatal játékosok közé. Mit tudsz tanulni a volt NHL-es és KHL-es hokisoktól, akik a csapatnál vannak?

Ezek a srácok csapatemberek és nagyon pozitívak. Sosem elégedetlenkednek, mindig elfogadják a helyzetet, akárhogy is alakul, alkalmazkodnak hozzá, és ez jó. Sok fiatal elégedetlenkedik, ha valami nem úgy sikerül, ahogy várta, ők viszont semmiért sem panaszkodnak, csak teszik a dolgukat. Ez egy kellemes meglepetés a számomra és ebből lehet sokat tanulni tőlük.