A hét játékosa: Anze Ropret

2017.11.24. 00:36 |
Az elmúlt hétvégén az UTE 3-2-re legyőzte a MAC Budapestet az Erste Liga rangadóján. A mérkőzésen Anze Ropret két gólt is lőtt, teljesítményével kiérdemelte a hét játékos címet.

A szlovén csatár egy éve érkezett Újpestre, előtte az Olimpija Ljubljana színeiben több mint 350 mérkőzésen lépett jégre az EBEL-ben. Első szezonjában 18 mérkőzésen 11 gólt lőtt és 14 pontot szerzett. Ebben az idényben 16 mérkőzésen ötször talált be az ellenfél kapujába és kilenc gólpasszt jegyez. A MAC ellen 28 éves játékos lőtte az UTE második és harmadik gólját is, utóbbi egyben a győztes találat is lett. 

Két gólt szereztél a MAC elleni rangadón. Mennyire vagy elégedett a meccsen nyújtott teljesítményeddel?

Elégedett voltam a saját és a csapat teljesítményével is, a győzelem igazi csapatmunka volt. 

Ez már a második szezonod az UTE-ban. Hogy érzed magad a liláknál, illetve szeretsz-e Budapesten élni?

Nagyon jól érzem magam itt, szeretem a várost. A csapattársaimmal is jól kijövök, az UTE-ban dolgozókkal együtt kedvesen fogadtak. 

Miért döntöttél úgy, hogy az Olimpija Ljubljana EBEL-csapatától az UTE Erste Liga-csapatához szerződj? Jó döntésnek bizonyult?

Az Olimpija  akkor pénzügyi gondokkal küzdött, így amikor az UTE megkeresett, nem gondolkoztam sokat a döntésen. Amit nem bántam meg, tényleg jól érzem magam itt.

Mennyire vagy elégedett a szezonban eddig nyújtott teljesítményeddel?

Eddig nem panaszkodhatom, de szerintem lesz még jobb is. 

A szezon végén hová várod az UTE-t?

Tavaly az elődöntőig jutottunk, úgyhogy a cél egy lépéssel feljebb lépni, azaz bejutni a döntőbe. Elég jó a csapatunk ahhoz, hogy ezt megvalósítsuk. Hajrá lilák!

Az UTE vasárnap ismét megmérkőzik a MAC-cal, de ezúttal nélkülöznie kell Ropretet, aki a Fehérvári Titánok elleni Magyar Kupa-mérkőzésen végleges kiállítást kapott. Ez pedig automatikusan egy meccses eltiltást von maga után, a büntetést  a játékos a soron következő Erste Liga-mérkőzésen tölti le.