A hét játékosa: Adam Brady

2023.12.07. 11:00 |

A Ferencváros játékosa folytatja remeklését az Erste Ligában, ezúttal is ponterősen játszott: két gólt tett a közösbe az elmúlt játékhéten.

A Jégkorong Magazin szezonnyitó kiadványában a Ferencváros csapatából Adam Bradyt emeltük ki amolyan „nagy fogásként”, a kanadai játékos pedig igazolja is, hogy kiváló választás volt a zöld-fehér vezetőség részéről. 16 mérkőzésen 16 gól és 11 gólpassz a mérlege a listavezető együttesben, kétszer (a Csíkszereda és a DAB ellen) mesterhármast is szerzett, a legutóbbi játékhéten pedig az UTE ellen duplázott, eldöntve ezzel a derbit.

Adam Brady az elmúlt két évet már Európában töltötte, a Kansas City ECHL-es csapatából Manchesterbe igazolt, tavaly pedig a Nottingham Panthers játékosa volt. Most a Ferencváros élvezi ponterősségét.

„Azt hiszem, az eredményességünknek leginkább az az oka, hogy sokat teszünk érte. Az emberelőnyös játékunk nagyon jó, a sortársaimmal pedig nagyszerű dolog minden este együtt játszani” – fogalmaz Adam Brady, aki a csapat másodedzőének, Yul Hennellynek a közvetítésével került Budapestre. „A nyáron kicsit utánanéztem a Fradinak, de nem volt nehéz meghoznom a döntést.”

„Minden tekintetben felülmúlta a várakozásaimat ez a pár hónap. A város egészen hihetetlen, berobbant az életembe, hatalmas változást, élményt jelent ez. A klub első osztályú, minden nap öröm kimenni a pályára a csapattársaimmal. A liga versenyképes, erős csapatokkal, így nagyon szórakoztató itt játszani. Nem túl sokat tudtam az érkezésem előtt a magyar jégkorongról, de azt tudtam, hogy az itteni játék fejlődik, a magyar válogatott pedig a legmagasabb szinten versenyez. Sok nagyon jó helyi játékost ismertem meg a bajnokságból, szóval abszolút versenyképesnek gondolom az Erste Ligát. Két évet az Egyesült Királyságban játszottam, az átállás most könnyebb volt, mint amikor Észak-Amerikából érkeztem Európába. Az angliai évek segítettek abban, hogy az európai játékstílust elsajátítsam” – mondta Adam Brady, akinek csapattársa volt korábban a Brassó játékosa, Jared VanWormer és a fehérváriakkal néhány hónapot eltöltő Jared Hazeldine is.

A csatártól azt is megkérdeztük, hogy élte meg a derbit, és hogyan emlékszik vissza a két mesterhármasára.

„Az UTE elleni derbi, amelyet 2-1-re megnyertünk a saját közönségünk előtt, nagyon szórakoztató meccs volt, és nagy győzelem a klubunk számára. A két csapat közti rivalizálás sajátos atmoszférát ad ezeknek a meccseknek, amelyek egyébként mindig nagyon szorosak. Nagyon jó érzés volt korábban mesterhármasokkal segíteni a csapatot, de az az igazság, hogy nagyon sokat köszönhetek a sortársaimnak, amiért sokat segítettek ezeken a meccseken. Vannak napok, amikor a korong csak úgy megtalálja a botot, és minden szerencsésen alakul.”

„A bajnokság következő szakaszában, ahogyan eddig is, csak egy mérkőzésre tekintünk előre. Próbálunk nem túl messzire előrenézni, a jelenben élni és a jelenben megtenni mindent, hogy felkészültek legyünk. Folytatni kell az edzéseket az elkezdett kemény munkát, és élvezni kell az együtt töltött időt” – tette hozzá a 28 éves Adam Brady, aki tavaly Angliában az egész alapszakaszban (51 meccsen) szerzett 16 gólt.

Most 16 bajnokin. Kíváncsian várjuk a folytatást.