A GYHK begyűjtötte a három pontot Székesfehérváron

2023.01.23. 20:48 |

A Gyergyói Hoki Klub egy 11 gólt hozó mérkőzésen győzte le a FEHA19-et.

Gyors gólváltással kezdődött az összecsapás. A 3. perc közepén DiDiomete szerzett vezetést az erdélyieknek (0-1). Anatoli Bogdanov kapustámadást látva visszanézette az esetet, időkérése bánta, a játékvezetők szabályosnak ítélték a találatot. Húsz másodpercig sem vezettek a látogatók, Ambrus Csongor a palánk mellett legyorsulta védőjét, középre húzott, majd a gólvonal mögé csúsztatott (1-1). Az egyenlítés után emberelőnybe kerültek az akadémisták, nem tudtak élni az eséllyel. A harmad derekán Moksancev bolondította a bekkeket, a pontos befejezésre már nem maradt ereje. Küzdelmes volt a mérkőzés, a passzokba azonban sok hiba csúszott. Egy eladott korong után járt közel a másodikhoz a vendégcsapat, Fekete Alex az utolsó pillanatban visszaért és szerelt. Lendületbe jöttek Bodóék, beszorították ellenfelüket, Márkus Levente állta a rohamokat. A 17. percben Todor a saját harmadából remekül indította Orbant, aki két bekk között kapura tört és a felsőbe bombázott (1-2). A végén Sárpátki kapott kisbüntetést, majd Imre is kiment, az eredmény nem változott.

A két kiállítás áthúzódott a középső felvonásra, 65 másodpercig kettős emberelőnyben támadhatott a FEHA. Eredményes is volt: Moksancev korongja a hátsó palánkról visszapattant, Zohovs eszmélt elsőként és a kapuba segítette a pakkot (2-2). A gyorsan jött találat azt jelentette, hogy a szimpla fór megmaradt, de a fordítás már nem jött össze az akadémistáknak. A lendület megmaradt, Németh Zalán kapukerülése sokat ígért. A kimaradt helyzeteket megbüntették a székelyek: a 28. percben Sylvestre köténygólt lőtt az első szünetben Márkus Leventét váltó Zupancic kapusnak (2-3). Felpörgette a tempót a Gyergyó, fölényük meghozta a negyedik gólt is: Sylvestre szépen otthagyta a pakkot Sárpátkinak, akinek lövése Vinczéről vágódott a hálóba (2-4). A hajrára magukhoz tértek a fehérváriak: a 36. minutumban gyors kontra végén Keceli-Mészáros helyzete még kimaradt, a kipattanót Rétfalvi bekotorta (3-4). És itt még nem volt vége: Racsinszkij takarásból, a kékről egalizált (4-4). A szünet előtt válaszoltak a vendégek: hatalmas fehérvári hiba után Imre Patrik szerzett korongot és gólig vitte a szólót (4-5).

Sylvestre áthúzódó büntetése miatt a záró játékrészt is emberelőnyben kezdhették az akadémisták, de nem tudtak egyenlíteni. A 43. percben újra kétgólosra hízott a vendégelőny: háromszor is próbálkozhattak, Zupancic kétszer védett, Vincze kísérletét már nem háríthatta (4-6). A folytatásban felváltva forogtak veszélyben a kapuk, az eredmény nem változott. Brance Orban közel járt a gólhoz, Szilassy Zoltán meg is nézette a bírókkal, végül a videózás után is maradt a pályán hozott ítélet, nem volt bent. Már csak tíz perc volt hátra, amikor a nagy kedvvel játszó Moksancev az elé pattanó pakkot a hálóba vágta (5-6). Óriási rohanás kezdődött: a gól feltüzelte a FEHA-t, akik a védekezésről rendre elfeledkeztek. Zupancic tartotta meccsben csapatát a bravúrjaival. Kettészakadt a pálya, oda-vissza hoki és rengeteg ziccer jellemezte ezeket a perceket. A közönség remekül szórakozott, a vezetőedzők már kevésbé lehettek boldogok. A fehérvári fiatalok jó meccset játszva alaposan megizzasztották a listavezetőt, de pontot nem tudtak szerezni rutinosabb ellenfelükkel szemben. Leperegtek az utolsó másodpercek, a Gyergyószentmiklós 6-5-re győzött a Raktár a utcában.

Nyilatkozatok

Anatoli Bogdanov (vezetőedző, FEHA19): "Bosszantó a végeredmény. Jó esélyünk volt megnyerni a mérkőzést, de nem éltünk, egyéni hibákból kaptunk gólokat. Most pedig egy kemény túra előtt állunk, rá kell jönnünk, hogyan tarthatjuk kézben a találkozót. Ebben a szezonban lehet nem elég hatásosok a második szünetbeli beszédeim, mert sorozatban a harmadik játékrész elején veszítjük el a mérkőzéseket, talán az edzőnek is tükörbe kell néznie. Nagyon frusztráló volt ez a mérkőzés is, mert volt esélyünk nyerni, de a kritikus pillanatokban egyénieskedtünk. Így nehéz nyerni ilyen szinten, az a csapat nyer, amelyik több gólt lő, folyamatosan tanulunk, folytatnunk kell az utunkat."

Szilassy Zoltán (vezetőedző, Gyergyói HK): "A legjobb ebben a meccsben, az hogy vége lett. Botrányos találkozó volt, felháborító, csapkodós játékot mutattunk be. Összességében nehéz értékelni a túrát, rövid kispadunk volt, sok a beteg, voltak, akik lázzal is játszottak. Ennek tükrében jól sikerült, háromból kettőt behúztunk, nyilván a tegnap, BJA elleni meccset elbukni 2-0-ról az nem esett jól. Pontban oké volt a túra, de a mai játék az nem hoki volt. Ebből rengeteget tanulhatunk, sok részletet is fogunk mutatni a csapatnak, hogy nem kell ezt csinálni. Két mérkőzésünk van az alapszakaszból, a FEHA19-el még egyszer játszunk majd, fiatalok, nem fáradnak el. Ezt a két találkozót be szeretnénk húzni, ez a hat pont kell, ha meg akarjuk nyerni az alapszakaszt."