A Fegyelmi Bizottság 2016-17/035.sz. határozata

2016.12.15. 12:34 |
A MOL Liga Fegyelmi Bizottsága megvizsgálta a MOL 143 (Dunaújvárosi Acélbikák – Fehérvári Titánok) mérkőzés 58. percében történt esetet, amelynek során LÁDAY Tamás (Fehérvári Titánok) 25 perces büntetést (MATCH - végleges kiállítás) kapott. A Fegyelmi Bizottság az alábbiakat állapította meg:
A játékos a mérkőzés 58. percében botjával ellenfele lábai közé beütött.

IIHF szabálykönyv 159. SZABÁLY — TESTRE ÜTÉS

DEFINÍCIÓ: A játékos, aki az ellenfele bármely testrésze vagy sportfelszerelése felé lendíti a botját egy vagy két kézzel. Az ellenféllel történő érintkezés nem szükséges a büntetés kiszabásához. Azt a játékost, aki felemeli a botját az ellenfél lábai közt, azzal a céllal, hogy a bot hozzáérjen annak ágyékához, Nagybüntetéssel és Végleges Fegyelmi Büntetéssel vagy Végleges Kiállítással kell sújtani.

A Fegyelmi Bizottság megállapítása szerint a Fehérvári Titánok játékosa a korong megszerzésének szándéka nélkül, ellenfele érzékeny testrészére ütött.

A Fegyelmi Bizottság a játékvezetők által a pályán kiszabott büntetést helybenhagyja, a játékossal szemben további szankciót nem alkalmaz. A játékos részére a mérkőzés folyamán Végleges Kiállítás (MATCH) büntetést szabtak ki a játékvezetők.

IIHF szabálykönyv 110. SZABÁLY — BÜNTETÉSEK IDŐTARTAMA - VÉGLEGES KIÁLLÍTÁS

A Végleges Kiállítás automatikusan legalább egy mérkőzésről való eltiltást von maga után. LÁDAY Tamás a fenti szabály értelmében 1 mérkőzés automatikus eltiltást kap csapata soron következő MOL Liga mérkőzésére.