A Fegyelmi Bizottság 2016-17/031.sz. határozata

2016.12.05. 17:35 |
A MOL Liga Fegyelmi Bizottsága megvizsgálta a MOL 136 (ASC Corona Brasov – Sport Club Csíkszereda) mérkőzés 60. percében történt esetet, amelynek során BÍRÓ Gergő (ASC Corona Brasov) 5+20 perc Végleges Fegyelmi Büntetést (ROUGH, GA-MI) kapott. A Fegyelmi Bizottság az alábbiakat állapította meg:
A játékos a mérkőzés 60. percében dulakodott ellenfelével.

IIHF szabálykönyv 158. SZABÁLY — DURVA JÁTÉK

DEFINÍCIÓ: A játékos, aki lökdösi vagy megüti ellenfelét a játék menete során. A játékost, aki dulakodik az ellenfelével, Kisbüntetéssel, Dupla Kisbüntetéssel vagy Nagybüntetéssel és Automatikus Végleges Fegyelmi Büntetéssel kell sújtani. A Fegyelmi Bizottság a játékvezetők által a pályán kiszabott büntetést helybenhagyja, a játékossal szemben további szankciót nem alkalmaz. A játékos részére a versenysorozat folyamán másodszor szabtak ki Végleges Fegyelmi (GA-MI) büntetést.

IIHF szabálykönyv 109. SZABÁLY — BÜNTETÉSEK IDÓTARTAMA - VÉGLEGES FEGYELMI BÜNTETÉS

Ha egy játékosra bármikor a mérkőzés vagy torna folyamán másodjára Végleges Fegyelmi Büntetést szabnak ki, akkor automatikusan eltiltást kap a csapata következő mérkőzésére. BÍRÓ Gergő a fenti szabály értelmében 1 mérkőzés automatikus eltiltást kap csapata soron következő MOL Liga mérkőzésére.