A Fegyelmi Bizottság 2016-17/030.sz. határozata

2016.12.04. 15:47 |
A MOL Liga Fegyelmi Bizottsága megvizsgálta a MOL 131 (DVTK Jegesmedvék – MAC Budapest) mérkőzés 52. percében történt esetet, amelynek során ESCOBEDO Sean (MAC Budapest) 5+20 perc Végleges Fegyelmi Büntetést (HI-ST, GA-MI) kapott. A Fegyelmi Bizottság az alábbiakat állapította meg:
A játékos a mérkőzés 52. percében ütközött ellenfelével.

IIHF szabálykönyv 143. SZABÁLY — MAGAS BOTTAL VALÓ JÁTÉK

DEFINÍCIÓ: A játékos, aki botját vagy annak bármely részét a vállának magassága felett viszi, és annak bármely részével megüti ellenfelét. A játékost, aki válla felett tartott bottal vagy annak egy részével az ellenfélhez ér, legalább Kisbüntetéssel kell sújtani. A játékost, aki magas bottal való játékkal gondatlanul sérülést okoz ellenfelének, Nagybüntetéssel és Automatikus Végleges Fegyelmi Büntetéssel vagy Végleges Kiállítással kell sújtani.

A Fegyelmi Bizottság megállapítása szerint a MAC Budapest játékosa a vele ütközni készülő ellenfelét botjával arcon ütötte. Az ütköző játékosoknak ügyelniük kell arra, hogy megmozdulásukkal ne okozzanak sérülést ellenfelüknek. A játékos botjának minden esetben a jégen a helye, azt semmilyen körülmények között nem emelheti ellenfele egyik legsérülékenyebb testrésze felé, a fej és nyak magasságába.

A Fegyelmi Bizottság ezek miatt ESCOBEDO Seant, a MAC Budapest játékosát 1 MOL Liga mérkőzésről eltiltja. A játékos a büntetést csapata soron következő MOL Liga mérkőzésén tölti le.