A Fegyelmi Bizottság 2016-17/026.sz. határozata

2016.11.24. 09:45 |
A MOL Liga Fegyelmi Bizottsága megvizsgálta a MOL 112 (Dunaújvárosi Acélbikák – DVTK Jegesmedvék) mérkőzés 47. percében történt esetet, amelynek során GILBERT Lee edző (Dunaújvárosi Acélbikák) 2+20 perces kiállítást kapott sportszerűtlen magatartásért (BENCH, GAMI). A Fegyelmi Bizottság az alábbiakat állapította meg:

A Dunaújvárosi Acélbikák edzője a mérkőzés 47. percében a játékvezetői ítéletet megkérdőjelezte, sportszerűtlen hangnemben bírálta. A sportszerűtlen viselkedést a játékvezetői figyelmeztetésre sem hagyta abba, folyamatosan káromkodott, obszcén kifejezéseket használt és sértegette a játékvezetőt.

117. SZABÁLY — TECHNIKAI KISBÜNTETÉS

DEFINÍCIÓ: A mérkőzés szempontjából káros viselkedés, vagy a szabályok megsértése a cserepadról egy beazonosítható vagy beazonosíthatatlan játékos vagy csapat hivatalos személy által.

116. SZABÁLY — HIVATALOS SZEMÉLYEK SÉRTEGETÉSE

DEFINÍCIÓ: Egy játékos vagy csapat hivatalos személy arra irányuló kísérlete, hogy megfossza a játékvezetőt a tekintélyétől, megalázza vagy megsértse a játékvezetőt, hogy megkérdőjelezze a játékvezető tisztességét vagy alkalmasságát, vagy tettlegesen lépjen fel egy játékvezetővel szemben.

Végleges Fegyelmi Büntetés - A játékos vagy csapat hivatalos személy, aki már kapott Kisbüntetést vagy Technikai Kisbüntetést, aki obszcén, vulgáris vagy sértő szavakat használt a játékvezetővel szemben, és ezt ismételten elköveti. Ha ez a mérkőzést követően történik, akkor is kiszabható a Végleges Fegyelmi Büntetés, ha a vétkes korábban nem kapott Kisbüntetést vagy Technikai Kisbüntetést.

A Fegyelmi Bizottság megállapítása szerint a vezetőedző sportszerűtlenül viselkedett a játékvezetővel szemben. A sportág szereplőinek kölcsönös tisztelete a sportszerűség egyik alappillére. A vezetőedző viselkedésének példamutatónak kell lennie a mérkőzés játékosai és résztvevői részére. A mérkőzés szempontjából káros viselkedésnek a jégpályán nincs helye.

A MOL Liga Fegyelmi Bizottsága összhangban a MOL Liga vezetésével, a Magyar Jégkorong Szövetség és a Játékvezetői Testület illetékeseivel, a legszigorúbb szankciókkal bünteti azon résztvevőket, akik a játékvezetők alkalmasságát vagy tisztességét megkérdőjelezik.

A Fegyelmi Bizottság GILBERT Lee-t a Dunaújvárosi Acélbikák vezetőedzőjét 3 MOL Liga mérkőzésről eltiltja. A vezetőedző büntetését a soron következő MOL Liga mérkőzéseken tölti le.

Az eltiltás kizárólag MOL Liga mérkőzésekre érvényes, nem érinti az Utánpótlás és Magyar Kupa mérkőzéseket.