A Fegyelmi Bizottság 2016-17/025.sz. határozata

2016.11.19. 16:45 |
A MOL Liga Fegyelmi Bizottsága megvizsgálta a MOL 108 (Ferencvárosi TC – Dunaújvárosi Acélbikák) mérkőzés 45. percében történt esetet, amelynek során JABORNIC Henrich (Ferencvárosi TC) és OZOLS Kalvis (Dunaújvárosi Acélbikák) 5+20 perces büntetést (ROUGH - durva játék, GA-MI - végleges fegyelmi büntetés) kaptak. A Fegyelmi Bizottság az alábbiakat állapította meg:
A két játékos a mérkőzés 45. percében, összeakaszkodott, abból egy dulakodás, verekedés alakult ki.

IIHF szabálykönyv 158. SZABÁLY - DURVA JÁTÉK

DEFINÍCIÓ: A játékos, aki lökdösi vagy megüti ellenfelét a játék menete során. A játékost, aki dulakodik az ellenfelével, Kisbüntetéssel, Dupla Kisbüntetéssel vagy Nagybüntetéssel és Automatikus Végleges Fegyelmi Büntetéssel kell sújtani.

A Fegyelmi Bizottság megállapítása szerint JABORNIC Henrich a Ferencvárosi TC játékosa a semleges harmadban ütközött ellenfelével. Ezt követően a Dunaújvárosi Acélbikák játékosa OZOLS Kalvis verekedést kezdeményezett a Ferencvárosi TC játékosával. A Dunaújvárosi Acélbikák játékosa a dulakodást megelőző ütközésnek nem volt szereplője. A verekedés nem az ütközés következményeként, hanem annak megtorlása miatt alakult ki.

A Fegyelmi Bizottság JABORNIC Henrich, a Ferencvárosi TC játékosa esetében a játékvezetők által a pályán kiszabott büntetést helybenhagyja, a játékossal szemben további szankciót nem alkalmaz.

A Fegyelmi Bizottság OZOLS Kalvist, a Dunaújvárosi Acélbikák játékosát a verekedés kezdeményezéséért 1 MOL Liga mérkőzésről eltiltja. A játékos a büntetését a soron következő MOL Liga mérkőzésen tölti le.