A Fegyelmi Bizottság 2016-17/024.sz. határozata

2016.11.16. 21:22 |
A MOL Liga Fegyelmi Bizottsága megvizsgálta a MOL 102 (ASC Corona Brasov - HK Beograd) mérkőzés 51. percében történt esetet, amelynek során MOLNÁR Zsolt (ASC Corona Brasov) 5+20 perces büntetést (ROUGH - durva játék, GA-MI - végleges fegyelmi büntetés) és FILIPOVIC Dimitrije (HK Beograd) 25 perces büntetést (ROUGH - durva játék, MATCH - végleges kiállítás) kaptak. A Fegyelmi Bizottság az alábbiakat állapította meg:
A két játékos a mérkőzés 51. percében, összeakaszkodott, abból egy dulakodás, verekedés alakult ki. IIHF szabálykönyv 158. SZABÁLY - DURVA JÁTÉK

DEFINÍCIÓ: A játékos, aki lökdösi vagy megüti ellenfelét a játék menete során. A játékost, aki dulakodik az ellenfelével, Kisbüntetéssel, Dupla Kisbüntetéssel vagy Nagybüntetéssel és Automatikus Végleges Fegyelmi Büntetéssel kell sújtani.

A Fegyelmi Bizottság mindkét játékos esetében a játékvezetők által a pályán kiszabott büntetést helybenhagyja, a játékosokkal szemben további szankciót nem alkalmaz. FILIPOVIC Dimitrije részére a játékvezetők Végleges Kiállítás (MATCH) büntetést szabtak ki.

110. SZABÁLY — BÜNTETÉSEK IDŐTARTAMA - VÉGLEGES KIÁLLÍTÁS

A Végleges Kiállítás automatikusan legalább egy mérkőzésről való eltiltást von maga után. FILIPOVIC Dimitrije a fenti szabály értelmében 1 mérkőzés automatikus eltiltást kap csapata soron következő MOL Liga mérkőzésére.