A Fegyelmi Bizottság 2016-17/021.sz. határozata

2016.11.13. 12:18 |
A MOL Liga Fegyelmi Bizottsága megvizsgálta a MOL 93 (MAC Budapest - Ferencvárosi TC) mérkőzés 18. percében történt esetet, amelynek során SEVELA Peter (Ferencvárosi TC) 25 perces büntetést (FIGHT – öklözés) kapott. A Bizottság az alábbiakat állapította meg:
A kapus a mérkőzés 28. percében ellenfelét botos kesztyűjével megütötte.

IIHF szabálykönyv 219. SZABÁLY — VEREKEDÉS | KAPUS

DEFINÍCIÓ: Az ellenfél megütése kesztyűvel vagy a kesztyű levétele ökölpárbaj kezdeményezése céljából. A kapust, aki a botos kesztyűjét arra használja, hogy fejen, nyakon vagy arcon üsse az ellenfelét, Végleges Kiállítással kell sújtani.

A Fegyelmi Bizottság megállapítása szerint a kapus egy kapu előtti dulakodás közben ellenfelét botos kesztyűjével megütötte. A játékvezető felszólítására a kapus a dulakodást azonnal abbahagyta, elkorcsolyázott az érintett területről.

A Fegyelmi Bizottság a játékvezetők által a pályán kiszabott büntetést helybenhagyja, a kapussal szemben további szankciót nem alkalmaz. A játékos részére a játékvezetők Végleges Kiállítás (MATCH) büntetést szabtak ki.

110. SZABÁLY — BÜNTETÉSEK IDŐTARTAMA - VÉGLEGES KIÁLLÍTÁS

A Végleges Kiállítás automatikusan legalább egy mérkőzésről való eltiltást von maga után. SEVELA Peter a fenti szabály értelmében 1 mérkőzés automatikus eltiltást kap csapata soron következő MOL Liga mérkőzésére.