A Fegyelmi Bizottság 2016-17/013.sz. határozata

2016.10.12. 18:16 |
A MOL Liga Fegyelmi Bizottsága megvizsgálta a MOL 60 (Dunaújvárosi Acélbikák – Sport Club Csíkszereda) mérkőzés 37. percében történt esetet, amelynek során ALEKSEEV Aleksei (Sport Club Csíkszereda) 25 perc Végleges Kiállítást (MATCH) kapott. A Fegyelmi Bizottság az alábbiakat állapította meg:
A játékos a mérkőzés 37. percében, egy korongbedobást követően a bedobást elvégző vonalbíróval hátulról ütközött.

116. SZABÁLY — HIVATALOS SZEMÉLYEK SÉRTEGETÉSE

DEFINÍCIÓ: Egy játékos vagy csapat hivatalos személy arra irányuló kísérlete, hogy megfossza a játékvezetőt a tekintélyétől, megalázza vagy megsértse a játékvezetőt, hogy megkérdőjelezze a játékvezető tisztességét vagy alkalmasságát, vagy tettlegesen lépjen fel egy játékvezetővel szemben.

Végleges Kiállítás - A játékos vagy csapat hivatalos személy, aki bármilyen módon fizikai kontaktusba kerül a játékvezetővel, és ez káros a mérkőzés szempontjából.

A Fegyelmi Bizottság megállapítása szerint a játékos szándékosan ütközött a játékvezetővel. A játékvezető tisztelete a jégkorong, és a sportszerűség egyik alappillére. A hivatalos személyekkel történő mindennemű fizikai kontaktus, bántalmazás vagy megfélemlítés tilos, az káros a sport minden résztvevőjének. Ezen megmozdulásoknak nincs helye a jégkorongban. A Fegyelmi Bizottság ítélete meghozatalakor szem előtt tartotta, hogy az érintett játékvezető megsérült, kórházi ápolásra szorul.

A Fegyelmi Bizottság ALEKSEEV Alekseit, a Sport Club Csíkszereda 16-os számú játékosát 14 MOL Liga mérkőzésről eltiltja. A játékos a büntetést a soron következő MOL Liga mérkőzéseken tölti le.