A Fegyelmi Bizottság 2016-17/009.sz. határozata

2016.10.03. 16:05 |
A MOL Liga Fegyelmi Bizottsága megvizsgálta a MOL 46 (MAC Budapest - Dunaújvárosi Acélbikák) mérkőzés 20. percében történt esetet, amelynek során BECZE Tihamér (Dunaújvárosi Acélbikák) 5+20 perc Végleges Fegyelmi Büntetést (CHARG, GA-MI) kapott. A Fegyelmi Bizottság az alábbiakat állapította meg:

A játékos a mérkőzés 20. percében, korongot nem birtokló ellenfelével a palánk mellett szabálytalanul ütközött.

IIHF szabálykönyv 122. SZABÁLY — MEG NEM ENGEDETT TESTJÁTÉK

DEFINÍCIÓ: A játékos, aki, ellenfele felé korcsolyázik, majd szükségtelenül nagy erővel nekiütközik, belerohan vagy nekiugrik. A játékost, aki szükségtelenül nagy erővel nekiütközik, belerohan vagy nekiugrik az ellenfelének, legalább Kisbüntetéssel kell sújtani. A játékost, aki meg nem engedett testjátékkal sérülést okoz ellenfelének vagy ezáltal gondatlanul veszélyezteti annak testi épségét, Nagybüntetéssel és Automatikus Végleges Fegyelmi Büntetéssel vagy Végleges Kiállítással kell sújtani.

A Fegyelmi Bizottság megállapítása szerint a játékos megmozdulása nem a korong megszerzésére irányult. Az ütközésnél a játékos felugrott, könyökét felemelve ütközött. A cél a játékos felső teste és feje volt. Az ilyen megmozdulás az erejét és a vétlen játékos pozícióját tekintve kiemelten sérülésveszélyes, az minden esetben büntetendő.

A Fegyelmi Bizottság ezek miatt BECZE Tihamért, a Dunaújvárosi Acélbikák 20-as számú játékosát 4 MOL Liga mérkőzésről eltiltja. A játékos a büntetést a soron következő MOL Liga és Magyar Kupa mérkőzéseken tölti le.