A Fegyelmi Bizottság 2016-17/008.sz. határozata

2016.10.02. 22:18 |
A MOL Liga Fegyelmi Bizottsága megvizsgálta a MOL 39 (ASC Corona Brasov – Dunarea Galati) mérkőzés 60. percében történt esetet, amelynek során ZSÓK Levente (ASC Corona Brasov) 25 perces büntetést (MATCH – végleges kiállítás) kapott. A Bizottság az alábbiakat állapította meg:
A játékos a mérkőzés 60. percében, a lefújás előtti pillanatokban ellenfelét botjának tollával megütötte, megszúrta. IIHF szabálykönyv 161. SZABÁLY — SZÚRÁS DEFINÍCIÓ: A játékos, aki a bot tollának végével megszúrja vagy megkísérli megszúrni ellenfelét, akár egy, akár mindkét kézzel tartja a botját. Az ellenféllel történő érintkezés nem szükséges a büntetés kiszabásához.

A játékost, aki megszúrja ellenfelét, Nagybüntetéssel és Automatikus Végleges Fegyelmi Büntetéssel vagy Végleges Kiállítással kell sújtani. A Fegyelmi Bizottság megállapítása szerint a játékos ellenfelét botjával szándékosan megszúrta. A megmozdulás kiemelkedően sportszerűtlen, sérülésveszélyes, annak a jégkorongban nincs helye.

A Fegyelmi Bizottság ezek miatt ZSÓK Leventét, az ASC Corona Brasov 71-es számú játékosát 3 MOL Liga mérkőzésről eltiltja. A játékos a büntetést a soron következő MOL Liga mérkőzéseken tölti le.