A Fegyelmi Bizottság 2016-17/005.sz. határozata

2016.09.20. 14:54 |
A MOL Liga Fegyelmi Bizottsága megvizsgálta a MOL 20 (DVTK Jegesmedvék – Debreceni HK) mérkőzés 25. percében történt esetet, amelynek során BEZRUKOV Artem (Debreceni HK) 10+20 perces büntetést (MISC - Fegyelmi Büntetés, GA-MI - Végleges Fegyelmi Büntetés) és ezt követően 25 perces büntetést (MATCH – Végleges Kiállítás) kapott. A Fegyelmi Bizottság az alábbiakat állapította meg:

A játékos egy Kisbüntetés kiszabását követően a játékvezetői tevékenységet sportszerűtlen hangnemben bírálta, azt többszöri felszólításra sem fejezte be. A pályát a játékvezetők többszöri határozott felszólításra sem hagyta el. Az öltözőbe menet az ott szolgálatot teljesítő egészségügyi személyzet felszerelését megrongálta.

IIHF szabálykönyv 168. SZABÁLY — SPORTSZERŰTLEN MAGATARTÁS

DEFINÍCIÓ: A játékos vagy csapat hivatalos személy, aki megsérti a sportszerűségre, fair playre és az egymás tiszteletre vonatkozó szabályokat. Fegyelmi Büntetés - A játékos, aki botrányosan viselkedik vagy folytatólagosan sportszerűtlenkedik. Végleges Fegyelmi Büntetés - A játékos vagy csapat hivatalos személy, aki továbbra is obszcén, vulgáris vagy sértő szavakat használ bárkivel szemben a jégen vagy a csarnok területén, holott korábban már kapott Kisbüntetést vagy Technikai Kisbüntetést ezért. Ha ez a mérkőzést követően történik, akkor úgy is kiszabható a Végleges Fegyelmi Büntetés, hogy a vétkes korábban nem kapott Kisbüntetést vagy Technikai Kisbüntetést.

IIHF szabálykönyv 116. SZABÁLY — HIVATALOS SZEMÉLYEK SÉRTEGETÉSE

DEFINÍCIÓ: Egy játékos vagy csapat hivatalos személy arra irányuló kísérlete, hogy megfossza a játékvezetőt a tekintélyétől, megalázza vagy megsértse a játékvezetőt, hogy megkérdőjelezze a játékvezető tisztességét vagy alkalmasságát, vagy tettlegesen lépjen fel egy játékvezetővel szemben. Végleges Kiállítás - A játékos vagy csapat hivatalos személy, aki bármilyen módon fizikai kontaktusba kerül a játékvezetővel, és ez káros a mérkőzés szempontjából.

A Fegyelmi Bizottság megállapítása szerint a játékos sportszerűtlenül viselkedett a mérkőzés játékvezetőivel szemben. A játékos által tanúsított magatartás nem egyeztethető össze a jégkorong értékeivel.

A Fegyelmi Bizottság ezek miatt BEZRUKOV Artemet, a Debreceni HK 3-as számú játékosát 4 MOL Liga mérkőzésről eltiltja.

A játékos a büntetést a soron következő MOL Liga mérkőzéseken tölti le.