A Fegyelmi Bizottság 2016-17/002.sz. határozata

2016.09.18. 14:56 |
A MOL Liga Fegyelmi Bizottsága megvizsgálta a MOL 14 (Ferencvárosi TC – HK Beograd) mérkőzés 48. percében történt esetet, amelynek során RAFAJ Attila (Ferencvárosi TC) 5+20 perc Végleges Fegyelmi Büntetést (SLASH, GA-MI) kapott. A Fegyelmi Bizottság az alábbiakat állapította meg:
A játékos a mérkőzés 48. percében, egy korongért folyó harc során ellenfele kezére szándékosan, láthatóan nagy erővel ráütött.

IIHF szabálykönyv 159. SZABÁLY — TESTRE ÜTÉS

DEFINÍCIÓ: A játékos, aki az ellenfele bármely testrésze vagy sportfelszerelése felé lendíti a botját egy vagy két kézzel. Az ellenféllel történő érintkezés nem szükséges a büntetés kiszabásához.
III. A játékost, aki testre ütéssel sérülést okoz ellenfelének vagy ezáltal gondatlanul veszélyezteti annak testi épségét, Nagybüntetéssel és Végleges Fegyelmi Büntetéssel vagy Végleges Kiállítással kell sújtani. A Fegyelmi Bizottság megállapítása szerint a játékos megmozdulása nem a korong megszerzésére irányult. Az ütés erejét tekintve az könnyen sérülést okozhatott volna. A játékos, a bírói sípszót követően ellenfelét sportszerűtlen módon meglökte, provokálta.

A Fegyelmi Bizottság ezek miatt RAFAJ Attilát, a Ferencvárosi TC 88-as számú játékosát 2 MOL Liga mérkőzésről eltiltja.

A játékos a büntetést a soron következő MOL Liga mérkőzéseken tölti le.