A DVTK elvitte a három pontot Debrecenből

2024.02.04. 20:47 |

A miskolciak sikerét hozta a kelet-magyarországi rangadó.

A mérkőzésen mindkét együttes nélkülözte a csapatkapitányát: a DEAC-nál Molnár helyett Hári szerepelt, míg a DVTK Jegesmedvéknél Miskolci Márk hiányzott.A hazaiaknál Hetényi kapott lehetőséget a kapuban, míg a vendégeknél Vosvrda debütált. A mérkőzés első komolyabb lehetősége Kloz lövése volt, honfitársa, Vosvrda védte a bombát. A nyitó harmad közepén a miskolciak megszerezték a vezetést, miután Esteves lövése irányt váltott egy korcsolyán, Hetényinek esélye sem volt lereagálnia az irányváltást (0-1). A harmad hajrájában Vasziljev egyenlíthetett volna, Vosvrda nagyot védett karral. A pörgős első húsz percben a hazaiak nyolcszor, a vendégek tizenkétszer lőttek kapura.

A második felvonás Jegesmedvék-góllal indult, Bean lövésébe beleértek a kapu előtt – a jegyzőkönyv tanúsága szerint Mattyasovszky volt az (0-2). A 27. percben majdnem szépített a DEAC, amikor Hári váratlan lövése meglepte Vosvrdát, ám a korong a kapuvason csattant. A mérkőzés közepén megszületett az első cívisvárosi gól: Mihalik Gergő meglépett, ketten üldözték, hiába, a fiatal csatár sikerrel zárta a szólóját (1-2). A debreceniek hajtottak az egyenlítését, ám Mihalik András spin-o-rama próbálkozása és a többi akció is sikertelenül zárult, míg Kloz lövése a kapuvason csattant. A meccs első kiállítása 42 másodperccel a második harmad vége előtt jött el, Bean ült ki.

A harmadik játékrész áthúzódó DEAC-fórral indult, Mingazov lövése ígéretes volt, ám nem talált kaput. A 45. percben a miskolciak lőttek vasat, majd az 52. minutumban Mingazov kék vonalas lövése meglepte az érdemben nem reagáló Vosvrdát, a korong talán irányt váltott egy blokkoló miskolcin (2-2). Négy perccel a vége előtt megint a vendégeknél volt az előny, Berdnyikov maradt zavaróan üresen Hetényivel szemben, nem hibázott, de a debreceni kapus majdnem védett (2-3). A végjátékban emberhátrányba kerültek a hazaiak, de ezt egy miskolci büntetés követte. A DEAC lehozta a kapusát, ez arra volt elég, hogy Bartos beállítsa egy üres kapus góllal a 4-2-es végeredményt.

DEAC–DVTK Jegesmedvék 2-4 (0-1, 1-1, 1-2)