A DEAC jutott tovább

2019.03.10. 21:36 |

A debreceniek hátrányból fordítva 4-2-re győzték le a Gyergyót, így bejutottak az Erste Liga elődöntőjébe.

DEAC-Gyergyói HK 4-2 (0-1, 2-0, 2-1)

A mindent eldöntő hetedik meccsen az első harmadot nagy lendülettel kezdték a csapatok, az első percben mindkét oldalon volt próbálkozás. Aztán a vendégek bő egy perc után megszerezték a vezetést: Benedek Roland a bal oldali bulihely magasságából kilőtte a hosszú sarkot. A folytatásban közel járt az egyenlítéshez a DEAC, de Gorjacsevszkih jól védett. A Gyergyónak volt több helyzete, egyszer emberelőnyben is támadhatott, de nem tudta növelni a különbséget.

A második harmadra némileg fordult a kocka: a hazaiaknak volt több lehetőségük, és ezekből kettőt be is lőttek. A 24. percben Novotny távoli lövése becsapta a kapust, míg a 33. percben Németh Attila egy szép csel után vette be a kaput. A tét miatt nőtt a feszültség, volt bunyó és páros kiállítás is.

Az utolsó harmadból három perc telt el, amikor mindkét csapat megfogyatkozott, a 4 a 4 elleni játék folyamán pedig Pesztunov tudott egyenlíteni szép szóló végén. Újabb gyergyói kiállítások következtek, de a DEAC ezekből nem tudott profitálni. Az 50. percben viszont összejött a gól: Berta lövése a palánkról pattant vissza, Molnár Ákos pedig jól érkezett, és éles szögből a hálóba lőtt – ezzel ismét vezetett a hazai alakulat.  Nem sokkal később Pesztunov kapott 2+2 percet, de aztán Turcotte is leült. Miután a DEAC kiegészült, Izacky előtt adódott ziccer, de nem tudta belőni. Két perccel a vége előtt a vendégek időt kértek, aztán a kapust is lehozták. Hiába támadott nagy elánnal a Gyergyó, Hetényi jól védett, majd egy korongszerzés után Németh Attila az üres kapuba lőtt.

A DEAC így összesítésben 4-3-mal nyerte az elődöntőt, és készülhet a folytatásra. Az elődöntőben az FTC, az UTE és a Csíkszereda már korábban biztosította a helyét.

(Fotó: DEAC/Szepesi Boglárka)