A DAB nyerte a megyei rangadót

2022.11.20. 20:12 |

A Dunaújvárosi Acélbikák csapata parázs mérkőzésen, megérdemelten győzte le otthon 3-1-re FEHA19-et.

Egyik csapat sem várta pozitív előjelekkel a találkozót. A FEHA19 a Fradi elleni 5-2-es, a DAB a listavezető BJA-val szembeni 6-2-es vereségből érkezett a Fejér megyei rangadóra, a Dunaújvárosi Jégcsarnokba.

Jobban kezdték a meccset az Acélbikák, az első két percben végig a vendégek harmadában zajlott a játék. Később a fölényt gólra is váltotta Niko Eronen csapata: a 14. percben Valtola hatalmas szólót mutatott be, majd egy Embrichhel megjátszott kényszerítő után Tóth kapujába lőtt (1-0). A harmad végén Dézsi Bence és Dobmayer akaszkodtak össze, aminek páros kiállítás lett az eredménye.

A második játékrész elején átvette az irányítást a FEHA19. Szabó Csaba kiállítása után addig kereste a réseket a vendég csapat, ameddig megtalálta: a 26. percben Fekete Alex bombázott Kovács kapujába (1-1). A 37. percben érkezett a hazai válasz: egy védekező harmadban megnyert bulit követően Valtola indult meg, kettő az egy elleni szituációban Hadzinikolichoz passzolt, aki a félig üres hálóba talált (2-1).

Az utolsó harmadban Brus vitte be a kegyelemdöfést: Hadzinikolic okosan visszakészített korongjából mattolta Tóthot, eldöntve a lényegi kérdéseket a 47. percben (3-1). Gól már később nem esett, de az 55. percben négy a három elleni játék folyt a jégen, miután a hazaiaktól Lammit, a vendégektől Dobmayert és Salamont is kizavarták a játékvezetők.

A DAB megszerezte negyedik hazai sikerét az idei szezonban, és két pontra zárkózott a hatodik Csíkszereda mögé. A FEHA19 pedig hatodik idegenbeli meccsét is elveszítette, és továbbra is utolsó az Erste Ligában.

Nyilatkozatok

Niko Eronen, vezetőedző, Dunaújváros: "A pénteki mérkőzés után megbeszéltük, hogy minden tekintetben jobban kell beleállnunk a mai találkozóba, mint tettük azt a BJAHC ellen, s ezt sikerült is megvalósítani. Meg is szereztük a vezetést még az első harmadban, a másodikban viszont egy kicsit nehézzé tettük a magunk számára a mérkőzést, mert több hibát is elkövettünk, s ekkor egy kicsit ki is csúszott a kezünkből az irányítás. A harmadik harmadra viszont újra nagy fölénybe kerültünk, újabb gólt szereztünk, s összességében megérdemelten győztük le a fehérváriakat."

Arany Máté, másodedző, FEHA19: "Nehéz hét áll mögöttünk, három meccset is játszottunk pár nap alatt, sok hiányzónk is van, szóval talán emiatt nem volt az energiaszintünk a maximumon. Az első harmadot nem játszottunk jól, ott nagy fölényben játszott a Dunaújváros, utána sikerült plusz energiákat mozgósítanunk, de talán erre fáztunk rá a harmadik felvonásban, akkorra el is fogytunk. Megvoltak a lehetőségeink, de kicsit most mi mondhatjuk szerencsésnek magunkat, hogy csak három gólt kaptunk. Ezzel a kerettel, a jelenlegi helyzetünkben elfogadható az eredmény, a srácok mindent megtettek azért, hogy ne kelljen szégyenkeznünk a meccs után."