A DAB legyőzte az éllovast

2020.01.10. 22:26 |
Az FTC és az UTE is nyert erdélyi túráján az Erste Ligában. A DEAC küzdelmes meccsen verte a Hokiklubot, a Fehérvár pedig a Vasast győzte le.

Dunaújvárosi Acélbikák-Sport Club Csíkszereda 4-2 (1-1, 1-1, 2-0)

A már biztos alapszakasz-győztes vendégek kezdtek jobban, sok munkát adva Hughson kapusnak. Az első igazán komoly lehetőség Becze kiállítása alatt adódott az újvárosiak előtt, de Samankov is rendre védeni tudta a hazai lövéseket. A 15. percben Turcotte hagyott ki óriási ziccert, ám a visszaszerzett korong Silló elé került, aki közelről előnyhöz juttatta a Bikákat. A gól után azonnal nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt a Sport Club, Hughsonnak kétszer is óriásit kellett védenie, ám miután a vendégek is megkapták első előnyüket, már ő is tehetetlen volt: McLean találatával egyenlített az éllovas.

A második felvonás Vuorijärvi hatalmas ziccerével kezdődött, majd a vendégek lőttek gólt, ám a kapus akadályozása miatt ezt nem adták meg a játékvezetők. A folytatásban is nagy iramban játszottak a csapatok, akadt helyzet mindkét oldalon, de a kapusok továbbra is remekeltek. A 28. percben ismét előnybe került a DAB: Somogyi lövése kipattant Samankov kesztyűjéből, pont Turcotte elé, aki közelről nem hibázott. Az újabb hazai találat után gyorsan kapott egy fórt a Csíkszereda, de a Bikák jól védekeztek. A 37. percben Farkas használta ki a védők hibáját, és fonákkal egyenlített. A következő ziccer Hüffner előtt adódott, ám hiába húzta el már a kapus mellett is a korongot, nem sikerült az üres kapuba lőnie.

Az utolsó felvonást a Csíkszereda kapuvassal kezdte, majd az ellentámadás végén Silló éles szögből volt eredményes. A vendégek nagy nyomás alá helyezték Hughson kapuját, de a gól elmaradt. A 48. percben újra lefordult ellenfeléről a DAB, és Dansereau remek passzába Turcotte szúrt bele jól, így már kettő volt az előny. A hazaik a folytatásban is hősiesen védekeztek, túlélve azt is, amikor a Csíkszereda kapusát lehozva, hat a négy ellen támadott. A DAB.

Gyergyói HK–FTC-Telekom 1-3 (1-1, 0-2, 0-0)

A hazaiak kezdtek jobban, és az első harmad közepén megszerezték a vezetést Péter Zsolt találatával, de a zöld-fehérek erre emberhátrányban tudtak válaszolni: Hajós fejezte be Switzerrel a kettő az egy elleni helyzetet.

A második harmadban már jóval többet lőtt kapura az FTC, és ebből két gól is született Tóth Gergő és Németh révén. Az utolsó játékrész több összeakaszkodást is hozott, Sarcia és Mathew Rupert 5 perc+véglegest kapott. A hajrát megnyomta a Gyergyó, amely ráadásul két és fél perccel a vége előtt emberelőnyt kapott, kapusát is levitte, de nem sikerült szépíteni.

Ezzel öt napon belül másodszor is legyőzte a Gyergyót a Fradi, és már csak egy pontot kell szereznie a második helyhez.

DEAC–Hokiklub Budapest 4-1 (0-0, 2-0, 2-1)

Kiegyenlített játékot lehetett látni az első 20 percben, gól nélkül. Aztán a második harmadból egy perc telt el, amikor Izacky megszerezte a vezetést a debrecenieknek, akik tíz perccel később Graaskamp révén megduplázták azelőnyt. A vendégek is próbálkoztak, de Hetényi kifogott rajtuk.

A harmadik felvonás elején is gyors gólt szerzett a DEAC, ezúttal Kulesov. Kreisz nem sokkal később szépített, de közelebb már nem tudtak zárkózni a fővárosiak, hiába játszhattak többször is fórban. A hajrában a Hokiklub kapus nélkül támadott, ezt pedig Izacky büntette meg az 58. percben.

Nyilatkozat

Corona Brasov–UTE 3-6 (3-1, 0-2, 0-3)

Aisnworth megszerezte első gólját új csapata mezében, ám az UTE nem örülhetett sokáig, bő nyolc perc alatt három góllal a Brassó fordított – ezek közül kettő emberelőnyös találat volt, mindkettő Zsók nevéhez fűződik.

A második felvonásban aztán már az Újpest lőtt többször kapura, és Reed két góljával egyenlíteni is tudott. Az utolsó játékrész a vendégeké volt. Di Diomete két assziszt után maga is betalált a 43. percben. Az UTE kivédekezett két hátrányt, majd abból is jobban jött ki, hogy a hazaiak levitték a kapust, ugyanis Di Diomete bevette az üres kaput az 59. percben. S itt még nem volt vége, az utolsó percben Rafaj vitte be a kegyelemdöfést.

Az UTE egymás után másodszor nyert, és nagy lépést tett a hatodik hely megszerzése fel.

Nyilatkozat

Ondrej Rusnak, másodedző, Brassó: „Nehezebb meccs volt, mint ahogy elképzeltük. Próbáltuk azt folytatni, amit az első harmadban nyújtottunk, de a szünet után valami megváltozott. Nem hittük el, hogy veszíthetünk és ez a hozzáállás nem segített. Holnap jobban kell koncentrálnunk, és remélhetőleg még egyszer nem fogunk ki ilyen rossz napot.”

Virág Csaba, másodedző, UTE: „Az első harmad nagyon kemény volt a számunkra, nem korcsolyáztunk eleget, és a Brassó ekkor jobb volt nálunk, kezdenünk kellett ezzel valamit. A szünetben átbeszéltük a helyzetet, hogy többet kell korizni és ki kell védekezni az emberhátrányokat. A meccs megváltozott, jobban játszottunk, egyenlíteni tudtuk, és utána már a saját játékunkat nyújtottuk. Tudtuk, hogy a Brassó bármit megtesz, hogy nyerjen, de sikerült megtartani az előnyt.”

Fehérvári Titánok–Schiller-Vasas HC 6-3 (1-0, 5-2, 0-1)

A két csikócsapat meccsén az első harmadban is fölényben játszott a Fehérvár, és Dézsi révén előnybe is került. A Vasas a második harmad legelején egyenlített fórból Csiki találatával fórból, ám a Titánok is kihasználták következő emberelőnyüket, majd meg is léptek, és 36. percre már négy góllal vezettek, a vendégeken az időkérés sem segített. Szalma találatával szépített a budapesti csapat, de egy perc múlva jött Zion második gólja, és oda lettek a remények.

A Vasas az utolsó harmad elején öt a három ellen is támadhatott, de nem tudta ezt kihasználni. A vendégek lőttek többször, de Szeles jól védett. A másik oldalon megsérült a kapuba erre a játékrészre beálló Tóth, így Sági tért vissza. A végén Seregély még kozmetikázott az eredményen.

Nyilatkozat

(Fotó: DAB / Nagy Gergő)