A Csíkszeredáé a döntő harmadik meccse

2022.04.05. 19:44 |

Az Erste Liga döntőjének harmadik mérkőzését a Sportklub Csíkszereda nyerte a Ferencváros otthonában, így 2-1-re vezet az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban.

Erste Liga, döntő, 3. mérkőzés:

FTC Telekom–Sportklub Csíkszereda 1-5 (1-1, 0-2, 1-2)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása:

Mondjuk úgy, a szokásosnál is nagyobb várakozás előzte meg a Ferencváros és a Csíkszereda döntőjének harmadik felvonását. A helyszínen is, hiszen 1850 néző volt kíváncsi a találkozóra. Az FTC Nagy Gergőt, a Szereda Becze Tihamért volt kénytelen nélkülözni eltiltás miatt a keddi kora estén.

Roppant erős iramban kezdődött a meccs és úgy is folytatódott, látványos, izgalmas és szórakoztató első harmadot hozott a mérkőzés és két gólt. A 7. percben Kóger Dániel szerezte meg a vezetést a magyar bajnoknak emberelőnyben, nem egészen három perccel később a kék vonalról vállalkozott lövésre a hazai gólt megelőzően kiküldött Denis Kulyash, ez a vállalkozás eredményes volt, 1-1!

Jól mutatja a kiegyenlített játékot, hogy 12:13 volt a kapura lövési arány az első harmadban. Nagyon jól kezdett aztán a másodikban a Csíkszereda, előbb Gecse Hugó lőtt a bal oldalról kapura középtávolról, Láday Tamás a kapu előtt elhajlott, a jól védő Arany Gergely tehetetlen volt. Mindez egyébként 4 a 4 elleni játékban történt, David Stach gólja viszont teljes létszámban. A cseh légiós a döntő harmadik meccsén is betalált tehát az első kettőhöz hasonlóan, szép egyéni megoldás végén vitte be a korongot középre, ahonnan nem hibázott, 1-3!

Nem sokkal a harmadik csíkszeredai gól után egy ütközést követően kitört a pályaszéli plexifal egy darabja, így tízperces kényszerszünet következett a mérkőzésen. Próbált lendületet venni ezután a Ferencváros, Adorján Attilának kellett többször is közbeavatkoznia.

Kulyash kiállítása után több ziccere is adódott a Ferencvárosnak, de megúszták a csíkiak a szépítést, így a második szünetre kétgólos előnnyel vonulhattak.

Ami aztán a harmadik harmad harmadik percében háromgólosra nőtt: 4 a 3-ban támadhatott a Szereda, mivel Tóth Gergő kiállítása után Bohunickyt és Kubatot is kiállították, Kulyash messziről lőtte ki Arany kapuját, 1-4, ez már azért komoly előnyt jelentett az alapszakasz győztese számára.

Fowlie nagyszerű szóló után hozhatta volna közelebb az FTC-t 8 és fél perccel a vége előtt, Adorján nagy bravúrral hárított.

A záróharmad második fele intenzív ferencvárosi rohamokkal kezdődött (Aranyt is lehozták több alkalommal is), Adorján folyamatosan kapta a lövéseket, de végig jól állt a lábán.

A vége előtt 1 perc 21 másodperccel a Ferencváros szándékos szeredai kapueltolás miatt büntetőlövéshez jutott, Tamminen vezette rá Adorjánra, aki botja végével odapiszkált a korongnak, nem tudott élni az utolsó esélyével a hazai csapat.

A végén Reisz Áron üres kapus góllal alakította ki a végeredményt, 5-1-re nyert a Csíkszereda.

Fodor Szabolcs, az FTC-Telekom vezetőedzője: - Egy döntőt, ha valaki meg akar nyerni, akkor 60 percig kell jól játszania. Azt gondolom, hogy ma nem játszottunk 60 percig jól, és nem küzdöttünk a tudásunknak megfelelően 60 percig. Sokkal több kell ahhoz, hogy megverjünk egy olyan csapatot, amelyik KHL-es sztárokkal van tele és ilyen minőségű légiósaik vannak. Sokkal keményebben kell dolgozni, hogy ha keresni szeretnénk valamit, sokkal többet kell korcsolyázni, és minden egyes cserébe többet kell beleadni. Jobban, szívvel játszani, jobban küzdeni és mindezt 60 percig. Nincs mese. Holnapra ennek meg kell találnunk az útját.

Enrico Rossi, az SC Csíkszereda vezetőedzője: - Nagyon tetszett a mai mérkőzés, nagyon kevés lehetőséget hagytunk az ellenfélnek arra, hogy gólhelyzetet alakítsanak ki, jól védekeztünk. Mind az öt játékosunk remekül együtt dolgozott, jól mozogtak, de azt gondolom, hogy ebben is rejlik a kulcsa a sikernek. Mindenkinek el kell végeznie a dolgát, ha kell, védekezésben, ha kell, támadásban, ezt ma egységesen hajtottuk végre. Szerettünk volna a kapu előtt nagy forgalmat generálni, mert nagyon jó kapussal kellett szembenéznünk, ez a taktikánk része volt. És sikerült is kivitelezni, több gólt is szereztünk így, Láday ma is remekül takart. De meg kell dicsérnünk a mi kapusunk teljesítményét is, ma remekül tette a dolgát, igaz, egyetlen csapat sem nyerhet trófeát kiemelkedő kapusteljesítmény nélkül.