A Csíkszereda nyerte a rangadót

2021.02.17. 22:01 |

Az FTC Telekom későn ébredt, így elveszítette erdélyi túrájának első meccsét, elrontva ezzel Fodor Szabolcs edző születésnapját.

SC Csíkszereda–FTC-Telekom 6-4 (1-0, 4-1, 1-3)

A hazaiak kapuját László védte Szamankov helyett, és ott volt a keretben Wishart, Loginov és Kuljas, míg Tousignant és Maylan csak kívülről nézte a találkozót. A ferencvárosi kapuban ezúttal is Nagy Kristóf állt.

Nagy iramot és sok helyzetet hozott az első harmad. A Csíkszereda első fórjával nem élt, de nem sokkal a kiegészülés után Taratuhin megszerezte a vezetést éles szögből - a gólt videózás után adták meg. A Fradinak volt 16 lövése, de László mindet fogta.

A második harmad elején Wishart növelte a különbséget egy távoli bombával, aztán az FTC is emberelőnyben játszhatott, de ez nem sült el jól, ugyanis Blackwater beütötte a harmadik szeredai gólt egy villámgyors kontra és egy szép csel végén. A Sportklubnak aztán fórban is ment, Taratuhin volt újfent eredményes, öt másodperccel a büntetés lejárta előtt éles szögből lepte meg a kapust. És itt még nem volt vége a hazai hengernek, Rokaly Norbert egy perc múlva újabb gólt ért el, remek csellel húzta el Nagy mellett a korongot, így a 34. percben 5-0 állt az eredményjelzőn. Pedig a Ferencvárosnak ebben a harmadban is 16 lövése volt, és a 38. percben össze is jött a szépítés, Hodgman talált be Kóger okos passza után.

Az utolsó felvonás elején nyolc másodperc különbséggel mindkét csapat hátrányba került, aztán a visszatérő Yellow Hornnak kellett újra kiülnie, de a Csíkszereda megint szerzett egy gólt hátrányban, és ismét Blackwater volt szemfüles, miután lecsapott a kapu mögött a korongra a kapus hibája utána. Az utolsó tíz perc alaposan megnyomta az FTC: Sági közelről egy keresztpassz után talált be, Hegyi távolról lőtt óriási gólt, aztán Karmeniemi érkezett jól, és ezzel 6-4-re zárkózott a vendég együttes. A végén még a kapuslehozatalt is megpróbálták a ferencvárosiak, de szorosabbá már nem tudták tenni az eredményt Fodor Szabolcs vezetőedző 42. születésnapján.

A Csíkszereda hatékonyabb játékával legyőzte a másik megosztott címvédőt, a szezonban először. A DAB elleni meccsek pontjait is beszámítva így már öt pont a Sportklub előnye a zöld-fehérek előtt. Az FTC sorozatban harmadszor kapott ki a ligában. A két csapat csütörtökön ismét összecsap a Vákárban.

Nyilatkozat

Jason Morgan, vezetőedző, SC Csíkszereda: „Nagyon jó rajtot vettünk a találkozó elején. Fontos volt, hogy mentálisan ne essünk bele abba hibába, mint az első, budapesti mérkőzésen, ahol a meccs első fele elment mellettünk. Nagyot harcoltak a fiúk, Blackwater két emberhátrányban szerzett gólja külön dicséretet érdemel. Jó munkát tettünk le az asztalra, mindemellett a speciális játékunk is jól működött.”

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: „Az kívülről is látszott, hogy házigazdák meccsrutinban voltak négy komoly találkozóval, miközben mi másfél héttel ezelőtt játszottunk utoljára. Azt gondolom, nem játszottunk rosszul. Az első két harmadban a Csíkszereda kihasználta a helyzeteit, mi pedig nem találtunk be, szerintem ez jelentette a különbséget. A speciális játékunkra kell jobban odafigyelnünk, az utolsó harmadban láttottakra pedig bőven építkezhetünk. Helyzetekben egy szinten voltunk, de gólra játsszák a meccseket.”