A Csíkszereda nyerte a derbit, tíz gólig jutott a MAC HKB

2021.11.26. 23:51 |

Hátrányból fordítva győzte le a Gyergyót a Sportklub, ezzel megerősítette vezető helyét. Az FTC színeiben Tóth Adrián, a MAC HKB-ban Schlekmann Márk ért el mesterhármast. Megszakadt a DEAC győzelmi sorozata.

Gyergyói HK-SC Csíkszereda 4-5 (2-0, 0-1, 2-4)

A székely rangadót a hazaiak kezdték jobban, kétgólos előnybe kerültek Vincze Péter és Orban góljával. Szkacskov kettős fórból szépített a kiállításokban bővelkedő második harmad elején.

Ahogy várni lehetett, gólgazdag volt a folytatás. A harmadik felvonás elején Becze egyenlített, majd fórból Kuljas, aztán két percen belül Péter Andor is eredményes volt, így máris a címvédő állt jobban. A GYHK azonban megrázta magát, és Haaranen, valamint Brance révén az 53. percre kiegyenlített. Nem volt viszont sokáig egál az állás, Stach betalált. A hazaiak az utolsó bő egy percet hat az ötben támadták végig, de másodszor nem tudtak egyenlíteni.

A Csíkszereda már 11 meccs óta veretlen.

Nyilatkozat

Szilassy Zoltán, vezetőedző, Gyergyó: „Jó meccs volt, jól hokiztunk, ezért bántó, hogy nem szereztünk pontot. A támadójátékunk rendben van, strukturálisan jól nézett ki a játék. Ez egy derbi, ehhez kell agresszió és vérben forgó szem. 2-0-nál sok helyzetünk akadt, ha azok bemennek, behúzhattuk volna a meccset. A vereséget az okozta, hogy a kapunk előteréből bele tudtak nyúlni egy távoli lövésbe és két kipattanót lőttek. Jók vagyunk, támadunk, de gólképesek vagyunk hátul is. Nem csak a támadóharmadban, hanem a saját kapunk előtt is szükség van gyilkos ösztönre.” 

Rico Rossi, vezetőedző, Csíkszereda: „Nagyon kemény meccs volt. Mindkét csapat jól játszott, a speciális játékokban is. Jó volt látni, hogy kétgólos hátrányban sem adtuk fel, hanem vissza tudtunk jönni, és az ellenfélre is igaz volt ez. A végén mi szereztünk egy szerencsés gólt, de mindkét együttes jól teljesített.”

DEAC-UTE 1-2 (0-0, 1-1, 0-0, 0-0, 0-1) - szétlövés után

A vendégek három sorral álltak fel a sok hiányzó miatt. Az első harmadban remekeltek a kapusok. A vezetést a második játékrész legelején Coatta szerezte meg, de Turcotte kisvártatva egyenlített. Több lehetősége volt a DEAC-nak, de nem tudott betalálni. A ráadás kiegyenlített játékot hozott, de gól nem született. A szétlövésekben az újpestiek céloztak pontosabban, háromszor is betaláltak, a másik oldalon viszont Rajna három lövést fogott a négyből.

A DEAC három győztes meccs után kapott ki, vasárnap az FTC ellen folytatja. Az UTE a Győrt fogadja majd.

Nyilatkozat

György József, vezetőedző, DEAC: „Fel voltunk készülve az Újpestből, tudtuk, hogy mi az erőssége, a liga egyik legjobb csapatai közé sorolnám. Dinamikusak, jó légiósokkal, és az első harmadban ez meg is érződött, úgy ott nem sikerült azokat a dolgokat véghez vinni, amiket akartunk. A második harmadtól feljavult a játékunk, partiban voltunk. A harmadik harmadban hátrányok, előnyök voltak mind a két oldalról, de kivédekeztük őket. Úgy éreztem, hogy a végén már lutri, hogy ki húzza ki a nyerő számot. Nagyon örülök az eredménynek.” 

Virág Csaba, vezetőedző, UTE: „Ha teljes kerettel jöttünk volna, akkor is úgy játszottunk volna, mint most, és ugyanilyen kiélezett párharcra számítottunk volna, de nagyon megfogyatkoztunk, három sorral érkeztünk, sok hiányzónk van, két juniorkorú bekkel játszottunk és Nemest aktivizáltuk hátvédposzton. Az óriási dolog, hogy ennek ellenére egy  gólon tudtuk tartani ezt a Debrecent. Az elmúlt években nem nyerni jártunk Debrecenbe, nem könnyű nekünk ez a pálya. Nem azt mondom, hogy jól játszottunk, csak helyenként, de az biztos, hogy nagyon akart a csapat.”

UNI Győr ETO-MAC HKB Újbuda 3-10 (1-3, 2-3, 0-4)

Bő tíz perc alatt két góllal lépett el az újbudai együttes. Szalma büntetőből szépített, de a harmad végén Pozsgai meglőtte a MAC HKB harmadik gólját. Bödök kettős fórból faragott a hátrányon, ám ezt 42 másodpercen belül két vendéggól követte, az egyik emberhátrányból, 5-2-nél pedig kapust cserélt az ETO, Sági állt be Tóth helyett. Páterka találata visszahozta a győri reményeket, ám Izacky a 39. percben eredményes volt.

Az utolsó felvonásban a MAC HKB hengerelt, négy gólt is szerzett, egy újabb emberhátrányban, így kiütéses diadal lett a vége. Schlekmann 3+2-vel, Gooch pedig négy assziszttal fejezte be a meccset.

A MAC HKB vasárnap kora délutáni meccsen fogadja a DVTK-t, a hét meccse nyeretlen Győr Újpestre látogat.

Nyilatkozat

Ladányi Balázs, vezetőedző, Győr: „Részünkről sok értékelni való nincs a mai mérkőzésen, nagyon nem jól álltunk bele, egy férfias sportban kis nyusziként játszottunk hatvan percet, aminek meglett az eredménye. Ennyi technikai és taktikai hibával ebben a ligában ez az eredmény születik. Nincsenek rá szavaim, keressük az okát az utóbbi időben nagyon hullámzó teljesítményünknek, de ekkora pofont még nem kaptunk, amióta felnőttben vagyok.”

Kangyal Balázs, vezetőedző, MAC HKB: „Kiválóan játszottunk, jók voltunk a speciális helyzetekben, stabil volt a védekező harmadunk és nagyon jó volt a kapusteljesítményünk. Egy megingásunk volt, amikor jött egy-két kiállítás, de szerencsére a saját nevelésű fiatalok, akik kikerültek az akadémiáról, eldöntötték ezt a mérkőzést.”

DVTK Jegesmedvék - FTC-Telekom 1-5 (0-0, 0-1, 1-4)

Kevés lehetőséggel telt el az első harmad, aztán a másodikra megélénkült a játék, és a Fradi a meccs felénél előnybe került. Az utolsó játékrész elején két gyors Tóth Adrián-góllal elhúztak a vendégek, a DVTK stábja időt is kért.

A folytatás sok kiállítást, a hajrá pedig újabb gólokat is hozott – köztük egy különlegeset is. Az 58. percben szépített a miskolci csapat, miután egy késleltetett kiállítás során Arany már nem volt a helyén, Nagy passzába viszont Kärmeniemi rosszul ért bele, a korong pedig a kapuban kötött ki – a gólt a szabálytalankodó Miskolczinak írták be. A Fradi nem így akarta lezárni a meccset, és kettős fórból McFadden, majd simából Tóth Adrián volt eredményes, utóbbi ezzel mesterhármasig jutott.

Nyilatkozat

Tokaji Viktor, vezetőedző, DVTK: „Nem feltétlenül tükrözi az eredményt a játékot. Nem először fordul ez elő a szezonban. Nagyot küzdöttünk, nem feltétlenül a Fradi ellen, hanem saját magunk ellen. Érvényes ez a harmadik harmadra kifejezetten. Tudtuk azt, hogy a Fradi egy bajnokcsapat, tudtuk, hogy jó csapat, és valahogy nem azzal az energiaszinttel kezdtük el a játékot, ahogy szerettük volna. Megijedtünk a saját magunk árnyékától. Ebből tudtunk váltani és túl is éltünk. Viszont, ahogyan a fiatalok végig húzták ma a szekeret, az mindenféleképpen előremutató és tulajdonképpen ezért van ez az egész szezon.”

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: „Végigdolgoztuk a 60 percet. Mindenki láthatja, nem titok, hogy a DVTK egyre jobb. Már a bajnokság elején is jók voltak, de még hiányzott nekik a gól. Nagyon harcos csapat, és 100 százalékot kell nyújtani ahhoz, hogy legyőzzük őket, pláne itt Miskolcon. Úgy gondolom, hogy a csapatomnak ez sikerült. Az emberhátrányos védekezés fantasztikus volt, az emberelőnyös játék is. Ez kell ebben a ligában, hogyha valaki nyerni szeretne. Megküzdöttünk, és megérdemelten visszük haza a három pontot.”