A Csíkszereda maradt veretlen

2019.10.04. 23:26 |
Először kapott ki a Dunaújváros az Erste Ligában. Az FTC biztosan nyert a Vasas ellen, a Fehérvár pedig a Gyergyót múlta felül. Menetel a Brassó és visszatalált a győztes útra az UTE is.

SC Csíkszereda-Dunaújvárosi Acélbikák 5-3 (1-0, 3-2, 1-1)

A nap rangadóján a két veretlen találkozott a Vákár Lajos Műjégpályán. A Csíkszereda nagy lendülettel kezdett: már fél perc után Becze ziccerénél kellett, hogy védjen az amúgy végig parádézó Hughson, majd a 3. percben Taratuhinnal szemben a vas mentette meg, miként egy perc rá McLean löketénél is. A hatodik percben viszont ő is tehetetlen volt Rokaly Szilárd villanásánál. A gólt követően is hatalmas volt a hazai fölény, sorra jöttek a nagyobbnál nagyobb helyzetek, de nem tudta növelni előnyét a Sportklub.

A második harmad Rokaly Szilárd helyzetével indult, de erre Azari válaszolt. Kiegyenlítetté vált a meccs, a DAB is egyre veszélyesebben játszott.  A 28. percben a Silló-Somogyi páros ugrott ki, ám Kuljas utóbbival csak szabálytalankodni tudott. Jöhetett a büntetőlövés, amelyet Somogyi remekül oldott meg és egyenlített. Mindössze 18 másodperc kellett viszont a Sportklubnak, hogy újból betaláljon és Brophey révén visszavette a vezetést. Két perc múlva megint egyenlő volt az állás. Egy előrevágott korongot nem sikerült tisztázni a hazai oldalon és Turcotte köszönte a lehetőséget. Ekkor megint igyekezett sebességet váltani a Sportklub, ami sikerült is. A 34. percben Becze újból visszaszerezte a vezetést, majd az utolsó perceket nagyon megnyomta a kék-fehér alakulat. Záporoztak a lövések Hughson kapujára, de sem Taratuhin, sem Kuljas, sem Brophey nem tudott túljárni az eszén. A 40. percben viszont Shalla igen: Rokaly Szilárd nagyszerűen szolgálta ki a kanadai csatárt. Hughson a lepkéssel lehalászta a korongot, de a videózás után megadták a gólt.

A DAB kihagyott egy emberelőnyt, majd a 47. percben hátrányban Dansereau-nak sikerült csökkenteni a különbséget. Ezt követően a Sportklub kapott még két előnyt, de nem élt vele, bár Pelley egy óriási vasat lőtt. A hajrához közeledve a Csíkszereda türelmesebben kezdett játszani őrizte a vezetést. A vendégek kapusukat is mezőnyjátékosra cserélték, igaz fél perccel a vége előtt, de ebből Shalla lőtt gólt üres kapura.

Nyilatkozat

Jason Morgan, Csíkszeredai Sportklub: „A legutóbbi mérkőzések tapasztalataiból kiindulva azt kértem a srácoktól, hogy megint ne kezdjünk álmosan, lassan. Az első hely a tét, péntek este, telt ház, ráadásul Flinta születésnapja, és kezdjünk energikusan és a saját játékunkat követve. És nagyon jól is sikerült, hiszen a gólunk mellett számtalan lehetőséget kidolgoztunk, de a kapusuk parádézott. A második felvonásban a Dunaújváros is jobban jött ki, éltek a lehetőségeikkel, hiszen ott is remek játékosok vannak. Összességében viszont sikerült végig nyomást gyakorolnunk az ellenfélre. Nagyon fontos volt, és nem először a szezonban, hogy kapott gólra nagyon gyorsan tudtunk válaszolni és ebből mi építkezhettünk.”

Miroslav Ihnacak, Dunaújvárosi Acélbikák: „Nagyon rosszul kezdtünk, de nem is dolgoztunk eleget, ahhoz amennyi kellett volna, legalábbis az első harmadban. A második harmadtól kezdve már sikerült mezőnyben kiegyenlítetté tenni a meccset. Kellemetlenül érintett minket, hogy kétszer is kiegyenlítettünk, de nagyon hamar újból hátrányba találtuk magunkat és talán a harmadik kapott gól az sorsdöntő volt ilyen szempontból.”

Corona Brasov-DEAC 3-1 (1-0, 2-0, 0-1)

A hazaiak a 4. percben előnybe kerültek Bíró Gergő révén. A folytatásban sorra jöttek a kiállítások mindkét oldalon, és bár többször próbálkozott a Brassó, újabb gól nem született. A második harmadban a Corona kétszer is emberhátrányba került, de ezeket kivédekezte, és mindkettő után nem sokkal gólt szerzett: előbb Tranca, majd Gajdó növelte a különbséget.

Az utolsó felvonás is tele volt kiállításokkal, és a hajrára a DEAC kettős fórba került. Időkérés után a kapust is lehozták a vendégek és végül Berta szépített, de többre már nem futotta a debreceniek idejéből.

A Brassó sorozatban negyedszer nyert, a DEAC pedig negyedszer kapott ki.

Nyilatkozat

Ondrej Rusnak, másodedzp, Brasov: „Az első két harmad kiegyenlített volt, a szerencse mellénk szegődött, így minden helyzetből betaláltunk. A harmadik harmadban megpróbáltuk tartani a 3-0-t Zoliért, a kapusunkért, aki megérdemelte volna ezt, de sajnos nem tudtuk, gólt kaptunk. Jó meccs volt, jó iramban játszottunk, de a DEAC-ot is dicséret illeti.

David Musial, vezetőedző, DEAC: „Gratulálok a Brassónak. Jó meccset játszottunk két légiósunk nélkül is, több fiatallal. Jól kezdtünk, de egy hiba után máris vezetett az ellenfél. Az egyéni hibákat kihasználták. Az utolsó harmadban már a saját játékunkat hoztuk, és szépíteni tudtunk.”

Schiller-Vasas HC–FTC-Telekom 1-6 (1-0, 0-5, 0-1)

A Vasas ráijesztett a Fradira, a 10. percben Székely Mádai közelről bevette Nagy Kristóf kapuját. A zöld-fehérek nehezen találtak magukra, az első harmad kiegyenlített volt. A másodikról ezt már nem lehet elmondani. Az FTC kivédekezett egy hátrányt, majd öt és fél perc alatt négy gólt szerezve nemcsak fordított, de el is döntötte a meccset. A 39. percben pedig Tóth Renátó ismét betalált, így igazán megnyugtató előnnyel várhatták az utolsó felvonást a vendégek.

A harmadik húsz percre sem állt vissza a címvédő, és az 50. percben Nagy Gergő emberhátrányból lőtte be a hatodikat. A folytatásban még volt egy-egy fór,. de gól már nem született.

A Fradi másodszor is magabiztosan nyert Káposztásmegyeren. A kétgólos Tóth Renátó mellett az 1+2-vel záró Jere Pullit, az 1+1-es Switzert, valamint a két asszisztos Tóth Richárdot és Tóth Adriánt is ki lehet emelni.

Nyilatkozat


UTE-Hokiklub Budapest 5-1 (1-1, 3-0, 1-0)

Az első harmad Di Diometéről szólt: gólt szerzett, majd 2+10 perces büntetést kapott. Az utolsó percben Rossignol révén egyenlített a Hokiklub. A második felvonást megnyomták a lilák, és három góllal elhúztak: Carlson duplázott, aztán Csamangó is betalált. A vendégek időt kértek, de nem tudtak felzárkózni.

Az utolsó játékrész elején Csamangó tovább növelte a különbséget, és ezek után a Hokiklub kapust is cserélt, Kiss Bencét Sylves váltotta. A vendégek kettős előnyben is támadhattak, de nem tudtak túljárni Duschek eszén.

Az UTE visszavágott a Hokiklubnak a szezonnyitón elszenvedett vereségért, és a Baróti-Virág edzőpáros első sikerét ünnepelhette.

Fehérvári Titánok-Gyergyói HK 4-3 (2-1, 1-1, 1-1)

Dézsi szerzett vezetést a fehérváriaknak, értékesítve egy kipattanót kettős fórban, de erre Tendler válaszolt. A 18. percben emberhátrányban Balogh Bence lépett ki egy védelmi hibát kihasználva, és belőtte a szólót, ezzel újra a hazaiak vezettek.

A második harmad elején a Gyergyó másodszor is egyenlített Constantin révén. A folytatásban a vendégek átvették az irányítást, de nem tudtak újra betalálni, emberelőnyben sem. A 30. percben Zion góljával ismét a Titánok vezettek. A harmad végén megint kettős fórban játszhattak a fehérváriak, de ezzel nem éltek.

Az utolsó harmadban gyors gólváltást láthattak a nézők: Campbell szólóból növelte az előnyt, de Tendler volt eredményes. Antal lövése a vasról vágódott ki, videózás után nem ítéltek gólt. A hajrában is volt helyzete a Fehérvárnak, majd az utolsó perceket a Gyergyó emberelőyben töltötte és kapusát is lehozta, de egyenlítenie nem sikerült.

A Fehérvár ezzel visszavágott a múlt heti vereségért, és a szerdai után ismét fontos, karakteres győzelmet aratott. A Gyergyó kispadján Christopher Hamell vereséggel mutatkozott be.

Nyilatkozat