A Csíkszereda győzött a székely derbin, menetel az UTE és az FTC is

2021.12.30. 22:38 |

Szkacskov vezetésével a címvédő simán nyert a Gyergyó ellen. Az FTC a végére indult be a Titánok ellen. Az UTE a MAC HKB-t nullázta le. Továbbra sem megy a Győrnek. A DAB egy pontot szerzett Miskolcon.

SC Csíkszereda-Gyergyói HK 7-2 (3-1, 1-1, 3-0)

A székely derbin a Csíkszereda szerzett vezetés. Kuljas fórban volt eredményes. A gól után a GYHK is aktívabbá vált, és Kozma egyenlített. A folytatás viszont a hazaiaké volt, Szkacskov duplázott, Casaneanu is betalált, így a meccs felénél 4-1 volt az állás. Ruczuj helyett Demeter állt a vendégek kapujába. Sylvestre közelebb is hozta a Gyergyót, de az utolsó harmadban megint a Csíkszereda dominált, és újabb három góllal kiütésessé tette a sikerét. Szkacskov mesterhármasig jutott, és ezzel a kanadai táblázat élére állt. Stach egy góllal és három assziszttal zárt.

A listavezető Csíkszereda jövő pénteken a DEAC-ot fogadja. A GYHK a negyedik, szintén január 7-én játszik legközelebb, a Győrt látja vendégül.

Nyilatkozat

Rico Rossi vezetőedző, SC Csíkszereda: „Nagyon jó volt látni, ahogyan játszottunk. Azt hiszem, mi voltunk a jobb csapat. Jó játékkal rukkoltunk elő, a fiúkon pedig látszott, hogy jól érzik magukat a jégen. Nagyszerű volt ilyen sok embert látni a lelátón, a szurkolókon is látszott, hogy élvezték az összecsapást."

Szilassy Zoltán vezetőedző, Gyergyói HK: „A szezon legrosszabb napja volt a mai. Ilyen sok kiállítást nem lehet megengedni a Csíkszereda ellen, ráadásul az emberhátrányos játékban sem végeztük jól a feladatunkat. A bulik elhozatalában szintén gyengék voltunk, nem éreztük a távolságokat, a szabad korongokból szinte semmit nem nyertünk meg. Örömteli ugyanakkor, hogy sok ember előtt játszhattunk ismét. Elemeznünk kell a mai találkozót."

FTC-Telekom - Titánok 5-2 (2-1, 0-0, 3-1)

A Fradi gyorsan előnybe került, majd Nagy Gergő is betalált, de Ambrus Gergő révén szépítettek a vendégek. A második felvonásban mindkét kapus hibátlanul teljesített. Az FTC aztán a harmadik harmadban eldöntötte a meccset: Kóger két gólt szerzett, Nagy is meglőtte saját második találatát. A hajrában Nagy Ákos kozmetikázott az eredményen. A zöld-fehéreknek ez volt a hatodik győzelmük sorozatban.

Az FTC vasárnap az UTE ellen játszik rangadót a Vígh Balázs Vándorkupáért. A Titánok jövő kedden a DEAC-ot fogadják.

Nyilatkozat

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: „Megint jól álltunk bele a meccsbe, attól függetlenül, hogy sokáig szoros volt, de ez a sok hátránynak is betudható, a második harmadban szinte végig hátrányban voltunk. Jó volt a hátrányos védekezésünk, egy gólt kaptunk 3 az 5-ben de az néha előfordul, és az előnyben is be tudtunk találni. Az utolsó harmad az, ami tényleg eldöntötte a meccset. Úgy jöttünk ki az utolsó 20 percre, hogy 2021-ben az utolsó harmadunk és ez a csodálatos közönség megérdemli azt, hogy úgy hokizzunk, hogy ide érdemes volt kijönni és ezt itt meg is mutattuk az utolsó harmadban. Megérte kijönni, mert nagyon fontos 3 pontot gyűjtöttünk.”

Arany Máté, másodedző, Titánok: „Nagy fegyvertény, hogy bent tudtunk maradni a meccsben, sőt a második harmadban meg is volt a lehetőségünk, hogy fordítsunk. Ez nem sikerült és úgy mentünk bele a harmadik harmadba, hogy nagyon egyszerűen szeretnénk játszani. Jó letámadást kértünk a srácoktól, hogy hibára késztessük az ellenfelet, sajnos ennek pont az ellenkezője történt. Mi nyíltunk meg egy picit, jött néhány egyéni hiba és a Fradi jól használja ki a helyzeteket, szóval ennek meg is lett az eredménye. Ki kell emelni, hogy a srácok nem léptek ki a meccsből a három gyors gól után. Vissza tudtunk jönni a meccsbe, lőttünk is egy szépítő gólt még. Nehéz így játszani, talán a legnagyobb érv és legjobb indok erre az, nem kifogásként, hogy a csapat fele a harmadik meccsét játszotta harmadik nap alatt és ebből kétszer utazott Miskolcra Fehérvárról. Nem volt elegendő idő a pihenésre idő. A srácok kiadták magukból a maximumot, amiért büszke vagyok rájuk.

UTE-MAC HKB Újbuda 3-0 (1-0, 0-0, 2-0)

Jó iramú és feszült meccset játszott egymással a két csapat. Kovács Alex a 8. percben a lila-fehéreket juttatta előnyhöz. A folytatásban a kapusuké volt a főszerep, Rajna és Bálizs is nagyszerűen védett. Az UTE az utolsó harmadban Kiss Patrik, majd Coatta góljával biztosította be a sikerét.

A harmadik helyen álló újpestiek vasárnap a Tüskecsarnokba látogatnak, a Fradi elleni derbire. A MAC HKB is a Ferencvárossal játszik legközelebb, jövő kedden.

Nyilatkozat

Virág Csaba, vezetőedző, UTE: „Sokkal jobban játszottunk, mint az elmúlt két mérkőzésen, nyilván a hazai pálya impulzusa is kellett ehhez. Nyomás alá tudtunk helyezni a MAC-ot, sokat támadtunk, kimondottan tetszett, hogy jól váltottunk át támadásból védekezésbe. A két kapus nagyon jó formában védett, emelték a mérkőzés színvonalát. Elég komplex mérkőzést játszottunk, nagyon örülünk a három pontnak.”

Kangyal Balázs, vezetőedző, MAC HKB Újbuda: „Az elmúlt két egymás elleni mérkőzésen előfordult, hogy mi lőttünk többet a kapura, ez szerintem ma nem így volt. Voltak nagy helyzeteink, de minkét kapus válogatott formában védett, ők voltak a mezőny legjobbjai. Nekünk leginkább az emberelőnyök kihasználása nem megy mostanában, a hokink hatékonysága hagy kívánnivalót maga után, ez egyértelmű volt ma is.”

DEAC-UNI Győr ETO HC 3-1 (1-0, 1-0, 1-1)

A DEAC a meccs elején Novotny révén szerzett vezetést, majd a második harmadban Sági Martin vette be testvére, Máté kapuját, növelve az előnyt. Az utolsó felvonásban Turcotte lőtte a harmadik debreceni gólt. Az ETO a hajrában Nagy Márk révén szépített.

A DEAC vasárnap a DVTK-t, míg a Győr a Dunaújvárost fogadja.

Nyilatkozat

Kecskeméti Áron, másodedző, DEAC: „Elég jól játszottunk. Kiemeltük a srácoknak a meccs előtt, hogy ez hatpontos találkozó, hiszen, ha valaki ránéz a tabellára, pontosan látja, hogy mennyit jelent nekünk, hogy ezt a meccset meg tudtuk nyerni. 3-0 után talán egyszerűbben kellet volna játszanunk, távol maradni a büntetőpadtól. Túl sok lehetőséget adtunk az ellenfélnek a sok kiállítással és ezzel magunkra húztuk őket.”

Ladányi Balázs, vezetőedző Győr: „Úgy érzem, nagyon nagyot küzdöttünk, visszajöttünk a meccsbe és a harmadik harmadban volt esélyünk. Amikor elkezdtünk úgy igazán arra koncentrálni, hogy már nincs sok hátra és mennünk kell előre, akkor kaptuk a harmadikat, amivel egy kicsit távolabb kerültünk attól, hogy fel tudjunk állni és közelebb kerüljünk hozzájuk. A végén ettől függetlenül nyomtunk, de az utolsó 20 perc kevés volt. Az első 40-ben sok volt az emberhátrányunk, sokat dolgoztunk azért, hogy kevés gólon tartsuk őket, ami sikerült is. Megyünk tovább, dolgozunk tovább és próbáljuk a hibákat kiküszöbölni.”

DVTK Jegesmedvék-Dunaújvárosi Acélbikák 4-3 (0-2, 2-1, 1-0, 1-0), szétlövés után

Több hiányzó akadt mindkét oldalon sérülések és betegségek miatt, illetve a két padon megbízott edzők álltak: a DVTK-t Rusznyák Szilárd és Mayer Péter irányította, a DAB-ot Azari Zsolt. Az Acélbikáknál bemutatkozott a Titánoktól érkezett Tkacsenko.

A vendégek két góllal elléptek, de a második harmadban két perc alatt egyenlített a miskolci csapat. A Dunaújváros aztán Szűcs emberelőnyös találatával újra jobban állt, de erre is érkezett válasz, a 45. percben Lövei egalizált. Az utolsó percben büntetőt lőhetett a DVTK, de Galanisz nem talált be. A hosszabbításban nem esett gól, a rávezetések pedig a 10. párig mentek, Galanisz lőtte a győztes büntetőt.

Az Acélbikák vasárnap Győrbe látogatnak, a miskolci csapat pedig a DEAC vendége lesz.

Nyilatkozat

Rusznyák Szilárd, megbízott edző, DVTK: „Nagyon nagy megtiszteltetés volt, hogy ezt a feladatot megkaptam, nagyon büszke vagyok a srácokra, elszántan és jól játszottak. Azt gondolom, hogy az első harmadban is jobbak voltunk, mint az ellenfél. Betaláltak, kétszer is el tudtak ugrani, kihasználták a hibáinkat, de akkor is jobban játszottunk, és erre csak rátettünk egy lapáttal. Felálltunk 2-0-ról, mindenki beletette a melót, ennek az
eredménye, hogy meg tudtuk nyerni a mérkőzést.”

Azari Zsolt, megbízott edző, Dunaújváros: „Elégedett vagyok az egy szerzett ponttal, azt gondolom, hogy Miskolcon mindig nehéz játszani. Rövid volt a padunk, sok volt a hiányzónk, de mióta én vagyok a megbízott edző, a srácok nagyon keményen harcolnak, követik az utasításaimat, szóval büszke vagyok rájuk. A büntetőlövés az mindig lutri, a végére talán a Miskolc jobban megérdemelte a győzelmet, de nagyon örülünk a megszerzett pontnak.”