A Csíkszereda behúzta a rangadót

2022.01.14. 22:28 |

Hazai sikerek születtek az Erste Liga pénteki játéknapján.

SC Csíkszereda - FTC-Telekom 4-1 (1-0, 1-1, 2-0)

Nagy Kristóf védett a vendégeknél, Arany nem volt nevezve, de több hiányzója is akadt az FTC-nek. Egymást érték a kiállítások a meccs elején, a harmadik fórból Stach a hazaiaknak szerezte meg a vezetést. A címvédő második találata is emberelőnyből született, Sofron növelte a különbséget a 25. percben. McFadden kisvártatva szépített, nyílt maradt a találkozó. A következő kiállításokat ki tudta védekezni a Fradi, ám a 49. percben a nemrégiben igazolt Lapenkov betalált, szintén fórból - harmadik emberelőnyös gólját lőtte tehát a Csíkszereda. A zöld-fehérek felzárkózását újabb büntetések nehezítettek. A hajrában Péter Balázs üreskapus gólja zárta le a meccset.

A Csíkszereda így 9 pontra növelte előnyét az FTC előtt. A Sportklub szombaton a Titánokat fogadja, az FTC pedig Gyergyóban folytatja a túrát.

Nyilatkozat

Rico Rossi, vezetőedző, SC Csíkszereda: „Nagyon jó volt az első és harmadik harmadban mutatott játékunk. A középső játékrészben óvatosabban bántunk a koronggal, de az emberelőnyeinket jól használtuk ki és összességében a védekezésünk is rendben volt. Továbbra is a soron következő találkozóra összpontosítunk, szombaton egy újabb kemény összecsapás vár ránk.”

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: „Elképesztően büszke vagyok a srácokra. Mások lehet a könnyebbik utat választották volna, de mi a hiányzóink ellenére is eljöttünk Erdélybe. A meghatározó emberek hiányában az volt a kérés a srácok felé, hogy adják a maximumot, ők pedig ezt meg is tették. Le a kalappal előttük. Megyünk tovább, megpróbálunk megint csak pontokat szerezni. Ha így küzdünk, akkor van rá esélyünk."

MAC HKB Újbuda-UNI Győr ETO HC 4-1 (2-0, 1-1, 1-0)

A MAC HKB új szerzeménye, Galoha már a 8. percben beköszönt, majd Djumic duplázta meg az előnyt. A koronavírus-járvány miatt több meccset kihagyó ETO Páterka találatával a meccs felénél szépített, de Djumic újra eredményes volt. A győriek már nem tudtak váltani, Ritter a végén meglőtte a hazaiak negyedik gólját.

Nyilatkozat

Marton Tibor, másodedző, MAC HKB: „Mind a két csapatnak voltak problémái, kicsit zaklatott volt mindenkinek ez az időszak, pontosan ezért egy kicsit változtattunk az edzésen is. Próbáltunk visszanyúlni az egyszerűbb dolgokhoz. Azt kértük a srácoktól, hogyha lehet, játsszunk minél gyorsabban, észak-dél jellegű hokit, jussunk el minél hamarabb a kapuhoz. Amikor ezt csináltuk, akkor működött, gólokat tudtunk szerezni. Hogyha viszont egy kicsit körülményesek voltunk, akkor az ellenfélnek adtunk lehetőséget. Ez egy fontos 3 pont volt ebben a szezonban.”

Ladányi Balázs, vezetőedző, UNI Győr ETO: „Sok betegünk nem volt, csak pozitív tesztek és emiatt nem tudtunk dolgozni semmit. Nem tudtuk, hogy mire számítsunk a meccs előtt így a karosszékből felkészülve, ennek ellenére nem volt annyira rossz, ennyi kihagyás után. Nem a napok száma volt sok, hanem az, hogy az alatt nem sokat lehetett csinálni. Ennek ellenére adtunk egy előnyt az ellenfélnek, illetve ők szereztek egy olyan előnyt, ami után csak rohantunk végig és nem tudtuk annyiszor áttörni a védelmüket, nem tudtunk annyiszor jobb helyzetbe kerülni a kapu előtt, hogy sikerrel járjunk, és visszajöjjünk a meccsbe. Hellyel-közzel úgy éreztem, hogy nagyon könnyű gólokat adtunk, de ettől függetlenül megdolgoztak érte. Van különbség a két csapat között, ez nem vitás. Sajnos a munkával nem tudtuk kompenzálni a két csapat közötti különbséget."

Gyergyói HK-DVTK Jegesmedvék 5-3 (2-1, 0-2, 3-0)

A GYHK a 10. percre kétgólos előnybe került Vincze Péter és Silló találatával. A DVTK a harmad végén emberhátrányban szépített, az új igazolás, Seto volt eredményes. A második felvonásban a miskolciak remekül játszottak és fordítani is tudtak, szintén két friss erősítés révén, Parnham, majd Hajnik vette be Rinne kapuját.

Az utolsó harmad viszont a hazaiaké volt. Bodó a 45. percben egyenlített, majd a hajrában Vincze Péter használt ki egy emberelőnyt. A DVTK is fórba került 76 másodperccel a vége előtt, Tokaji Viktor pedig a kapusát is lehozta, de a GYHK négy a hat ellen kihúzta, majd Saari üreskapus gólja eldöntötte a kérdéseket.

Nyilatkozat

Szilassy Zoltán, vezetőedző, GYHK: „Nagyon fontos három pont volt egy kiváló, kompakt csapat ellen. Azért vagyok bosszús a második harmadért, mert mást csináltunk, mint az elsőben és a harmadikban. Flegmák voltunk a koronggal, ebből vissza is hoztuk az ellenfelet. Utána viszont komoly karaktert mutatott a csapat, az erőnlét is rendben volt, és megértették, hogy vissza kell térni a korábbi irányhoz. Domináltuk a harmadik játékrészt, visszajöttünk, a vezetést érő gólt is megszereztük, és kivédekeztük a hátrányt. Elégedett vagyok, de tanulnunk kell ebből, ilyen második harmadot nem lehet még egyszer adni az ellenfélnek, felelősségteljesen kell bánnunk a koronggal.”

Tokaji Viktor, vezetőedző, DVTK: „Valószínűleg az utazás miatt lassabban kezdtük a meccset, mint ahogy szerettük volna. Tudtuk, hogy a Gyergyó nagy tempóval játszik, ránk is erőltette az akaratát. Elég jól túléltük ezt az időszakot, annak ellenére, hogy az eredmény nem nekünk kedvezett. A második harmadban megtaláltuk a saját játékunkat, és tudtunk fordítani. A harmadikban azt szerettük volna, ha az történik, amit mi akarunk, de ez épp az ellenkezőjére fordult át. Nagyon akartuk a győzelmet, de egy kontrából és egy hátrányos gólból eldőlt a találkozó. Nem tudtunk reagálni a váltásokra, ahogy szerettünk volna. Pontot, pontokat szeretnénk szerezni a következő két meccsen.”

Brasov Wolves-Titánok 8-1 (2-1, 3-0, 3-0)

A gyors brassói vezetésre Kóger Balázs válaszolt, de két perc múlva újra a hazaiak álltak jobban, és onnantól már nem engedték ki a kezükből a meccset. Schaber kettős fórból növelte az előnyt, és lendületben maradtak Valcharék, a végén nyolcig meg sem állva. Huard 2+3-mal volt a meccs legjobbja.

Nyilatkozat

Dave MacQueen, vezetőedző, Brassó: „Időbe telt, amíg belelendültünk, de a végére rendben volt a játék. Az első harmadban kicsit lassúnak bizonyultunk, ám utána feljavultunk. Összességében jól játszottunk, örülünk a három pontnak.”

Anatoli Bogdanov, vezetőedző, Titánok: „Jár az elismerés a Brassónak, remekül teljesített, hatékonyan használta ki a helyzeteket. Megmutatták, milyen egy igazán profi csapat. A játékosaim legtöbbjének rendben volt a küzdőszelleme, de ez nem volt elég ezúttal. Szombaton újabb kemény meccs vár ránk.”