A Corona szoros meccsen gyűrte le a DAB-ot

2023.12.07. 20:02 |

A brassóiak egygólos sikernek örülhettek az Acélbikák ellen.

A hazaiaknál Dubeau, a vendégeknél Tóth kezdett, továbbá utóbbi együttesben első Erste Liga-meccsét játszotta az ukrán Valerij Raszkin. Gyors brassói találattal indult az összecsapás: a 3. percben az alapvonali oldalsó palánkról visszapattanó korong Pichéhez került, aki kapura húzott, majd fonákkal a hálóba emelt (1-0). Az első emberelőny is a házigazdáké volt, ebből is betaláltak. A 8. percben Koskinen ücsörgött a büntetőpadon, szépen megjáratták a korongot a barcaságiak, végül Zagidullin bombázott a kapuba (2-0). A harmad második részének elején tovább nőhetett volna a hazai előny, Szabó Krisztián lecsapott egy eladott korongra, önzetlen volt, a próbálkozást Tóth Balázs hárította. Nem sokra rá Williams tiszta lövőhelyzetbe cselezte magát, ő sem ért célt. Eseménydús pillanatok voltak ezek, a másik oldalon Koskinen bombája után a meccs addigi legnagyobb helyzete maradt ki: a korong a kapuvason és Dubeau kapuson is megpattant, mielőtt a gólvonal előtt keresztbe csorgott. A hajrára egy DAB-emberelőny maradt, mégis Valchar szólózhatott, Tóth Balázs bravúrral védett.

A szünet után igyekeztek, de nem tudtak közelebb zárkózni a dunaújvárosiak. A 27. percben már sikerrel jártak: emberelőnyben támadott a Corona, Sillanpää korongot szerzett, bár ketten szorongatták egy szép fakanálcsellel kibújt az őrizetből, majd a hálóba bombázott (2-1). A nehezen megszerzett szépítést könnyelműen eldobták maguktól a Fejér megyeiek. Bő két perccel később Maarnelát ketten támadták a védő harmadban, ám túlzottan nem szorongatták, ő mégis rossz megoldást választott, a korongeladás után pedig Cornet visszaállította a kétgólos különbséget (3-1). A folytatásban is a vendégkapusnak volt több dolga, akár a meccset is eldönthették volna az erdélyiek, mígnem a hajrá kezdetén Hadzinikolic közelijénél Dubeau védésére is szükség volt. A harmad végén a speciális egységeké lett a főszerep. Brassói fór következett, VanWormer maradt az üres kapuval szemben, de nem tudta már irányítani a korongot. A DAB is megkapta az esélyt, helyzetig sem jutott emberelőnyben.

A záró felvonás is dunaújvárosi fórral indult. Sokáig nem tudták feltörni az erdélyi reteszt, mígnem a kiállítás leteltekor gyönyörű háromszögelés végén Lorraine maradt üresen és könnyedén lőtt a hálóba (3-2). A játékosok továbbra is egymásnak adták a kilincset a büntetőpadon. A 44. percben Sillanpää veszélyesen ütközte le VanWormert, aki kissé kitekeredett testhelyzetben, fejjel csapódott a palánknak, szerencsére nem lett nagyobb baj az esetből. Felpörgött a Dunaújváros, záporoztak a lövések a brassói kapura, de Somogyiék közelről, távolról és szólóból sem tudták mattolni Dubeau-t, pedig a meccs megnyerésére elég helyzetet alakítottak ki. Öt az ötben aztán kiegyenlítetté vált az összecsapás. Szalma így is telibe trafálta a kapuvasat, szerencséje sem volt a látogatóknak. Egyre feszültebbé vált a mérkőzés, Szabó Krisztián és Léránt kapaszkodott össze. A végén Tóth kapus is lekorcsolyázott, de az eredmény már nem változott. Egy sok helyzetet hozó, változatos és szórakoztató meccs végén a Corona Brasov örülhetett.

Mindkét csapat a Gyergyói HK-val játszik legközelebb: a dunaújvárosiak pénteken Gyergyószentmiklóson folytatják túrájukat, míg a brassóiak vasárnap látják vendégül a címvédőt.

Corona Brasov–Dunaújvárosi Acélbikák 3-2 (2-0, 1-1, 0-1)